Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Roberto De Zerbi: "Meciul cu Sheriff este important pentru noi, vom juca la maxim"

7 dec. 2021,, 10:30   Sport
2685 0

Antrenorul principal al Șahtior Donețk, Roberto De Zerbi, aseară, la conferința de presă organizată la Kiev, înainte de meciul cu Sheriff Tiraspol, a vorbit despre componența, motivația și obiectivele echipei sale.

- Meciul nu mai are semnificație de turneu, iar urmează un joc complicat cu "Alexandria", în care echipa dvs. nu va avea o viață liniștită. Planificați, în ciuda necesității unei revanșe, să scoateți în jocul cu Sheriff componența semi-experimentală? (Footboom.com)

- 50-50. Există cîțiva jucători care nu vor juca nici mîine, nici sîmbătă. Cu Sheriff va juca o componență foarte bună de pornire. Pentru orice eventualitate, acesta este un meci important. Avem atît de mulți jucători tineri care trebuie să-și demonstreze progresul prin astfel de jocuri! Cred că nu vă veți face griji, mâine echipa noastră va fi foarte puternică.

- Mîine se încheie campania dvs. de debut în Liga Campionilor. Ce concluzii v-ați făcut în baza rezultatelor performanței dvs. în acest turneu și ce noță v-ați da în baza rezultatelor sale? ("Sport Arena")

– Cînd vorbim despre cupe europene, nu trebuie să uităm că noi am început să jucăm în Belgia. Mai întîi au fost meciuri cu Genk, apoi cu Monaco. Trebuie să consideăm și aceste patru meciuri. În grupa Ligii Campionilor nu am obținut rezultatul dorit. Dar ea am avertizat imediat, încă înainte de început, că nu vom putea juca ca lideri sau așa cum mi-aș dori eu. Cred că putem corecta greșelile din acest sezon în următorul. Și jucătorii noștri vor avea mai multe cunoștințe, de aceea în sezonul viitor vom puta juca împreună altfel. Și cred că putem lua și ceva din transferuri pentru a îmbunătăți această echipă și a juca în anul viitor diferit în Liga Campionilor. Iar note nu vor fi, pentru că atunci cînd eram mic, în școală învățam foarte, foarte prost la matematică. Nu vă pot ajuta în această privință.


- Așteptările fanilor din această Ligă a campionilor au fost cel puțin intrarea în Europa League. Cu toate acestea, Șahtior are doar un gol marcat – și asta este tot cu ce se poate lăuda în acest moment. Dar ce așteptări ați avut dvs.? Și de ce aveți ceea ce aveți? (Espreso.TV)

- Așteptările, desigur, erau total diferite. Dar la urma urmei, cred că ceea ce am făcut este poate exact ceea ce meritam. Vreau doar să spun că am cîștigat deja Super Cupa, acum încercăm să cîștigăm campionatul și Cupa Ucrainei. Sînt sigur că sezonul viitor vom putea juca total diferit. Toate împreună în acest sezon pot ajuta la aceasta.

– Ați putea evidenția momentele pozitive, avînd în vedere că în campionat acum mergeți practic împreună? În primăvară LA Premier League vă veți concentra mai bine? (FootballHub)

- Desigur, nimeni nu a vrut să părăsească Cupa Europeană, dar s-a întîmplat așa că am terminat pe locul patru în grup, așa că nu ne continuăm călătoria în Europa. Dacă e să privim partea pozitivă, vom avea mai mult timp să lucrăm intens împreună, mai ales avînd în vedere că ultima dată cînd am muncit împreună a fost la sfîrșitul lunii iulie. După aceea, am început să jucăm de trei ori pe săptămînă – nu a existat ocazia de a lucra intens împreună. În Antalya vom avea o astfel de ocazie, ne vom antrena din greu. Trebuie să ne pregătim în mod corect, pentru că după o pauză, obiectivul nostru este să cîștigăm campionatul și Cupa Ucrainei.

- Recent, au apărut informații că Andrea Maldera s-ar putea alătura personalului dvs. de coaching. Cît de realist este acest lucru? (FootballHub)

- Andrea Maldera este prietenul meu, apreciez cu adevărat modul în care lucrează, dar în prezent nu există o astfel de oportunitate de a lucra în personalul de coaching. Nu spun că în viitor nu se va întîmpla acest lucru, dar în acest moment este absolut imposibil.

– În legătură cu viitorul meci cu Alexandria, cît de importantă este pentru dvs. personal victoria în jocul cu Sheriff? Și cum credeți, cît de importantă este ea pentru echipă? ("Vesti")

- Mîine seară vom juca la 22:00. Probabil va fi foarte frig. În ciuda acestui fapt, trebuie să știm întotdeauna ce maiou importantă purtăm și să respectăm clubul și suporterii. Fotbaliștii care vor juca trebuie să știe acest lucru. În plus, am 25 de persoane. Ei încă nu știu care va fi componența de start. Dar toți jucătorii trebuie să respecte maioul, clubul și suporterii. Și trebuie să arătăm un joc bun. Întotdeauna spun că victoriile ne ajută să cîștigăm. De aceea, poate dacă vom cîștiga mîine seară, acest lucru ne va ajuta să cîștigăm și Alexandria.

- Nu există nici o îndoială că v-ați pregătit bine pentru Sheriff. Dacă ați proiecta pe campionatul Ucrainei, cum ați evalua puterea sa? E o echimă din clasa de mijloc? O echipă care ar lupta pentru cupele europene? Sau chiar pentru campionat? (112ua.tv)

- Aceasta este o întrebare complicată. Sincer, nu știu. I-am analizat cînd am jucat primul meci și pot spune că dacă au căștigat șase puncte, au meritat acest lucru. De asemenea, nu pot compara Campionatele Ucrainei și ale Moldovei. În cele din urmă, în primul meci pe terenul Sheriff, am avut atît de multe șanse de a înscrie un gol... În unele momente, Sheriff poate a avut noroc. În fotbal, statisticile nu înseamnă rezultat - este important să înscrii două goluri, iar adversarul să nu înscrie, așa cum a fost la noi. Mâine este un meci important, trebuie să ne gîndim la asta.

–Meciul de mîine are un scop financiar: victoria va aduce 2,8 milioane de euro în pușculița club, remiză – aproximativ 1 milion de euro. Cît de important este acest moment pentru dvs.? Sau luați în considerare doar partea sportivă? ("Газета по-украински")

– Cred că în viață nu trebuie numai să luăm, ci mai ales să dăm. Sîntem norocoși că avem un club care ne dă multe lucruri. Mîine, partea economică este de asemenea importantă, pentru că avem responsabilitatea să jucăm întotdeauna, respectînd tricoul nostru, clubul nostru. Dacă acest lucru va aduce vre un bonus din partea UEFA, desigur, este un plus pentru club. Toți jucătorii noștri sînt profesioniști, poartă tricoul Șahtior și joacă întotdeauna la maxim. Acesta este un meci important pentru noi și vom juca la maximum.

– Probabil că ați obosit deja, dar această întrebare cu siguranță vă va plăcea, pentru că este vorba despre tactici, iar dvs. vă place acest lucru. În meciul precedent cu Inter, Șahtior a controlat mingea mai mult decît adversarul, dar acest lucru nu s-a transformat într-un pericol la poartă și lovituri. Ce e de făcut cu asta? Vă îngrijorează acest lucru? Și meciul l-ați terminat fără atacant: vom mai putea vedea vreodată un astfel de joc? (Tribuna.com)

- Desigur, sincer, nu mi-a plăcut cum am jucat la Milano. Cred că am fi putut juca cu mai mult caracter, mai îndrăzneț. Nu sînt foarte mulțumit de modul în care ne-am comportat acolo. Am creat cîteva șanse de gol. Aceasta nu este o scuză, dar nu trebuie să uităm că nu l-am avut pe Traore și Alan Patrick, care sunt jucători cheie pentru noi. Aceasta nu este o scuză, ci adevărul pur. Există Fernando, care poate înscrie un gol și joacă bine, dar este trist că atunci cînd am avut șanse să înscriem un gol, nu am reușit. Aceasta este exact ceea ce am avut în Liga Campionilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?