Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Rezultate impresionante la campionatul de șah rapid pentru R. Moldova

6 mar. 2023,, 10:30   Sport
2128 0

Campionatul Republicii Moldova la şah rapid s-a desfășurat în perioada 4-5 martie s-a desfășurat, și a fost organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova. La campionat au fost admişi cei mai puternici 18 şahişti cu rating internaţional mai mare de 1500.

Lupta în campionatul masculin a fost foarte interesantă pînă în ultima rundă, toţi jucătorii avînd o bună pregătire. Campion a devenit experimentatul șahist chișinăuian Alexandru Elețchih, care a acumulat 7 puncte din 9 posibile. Medalia de argint a obţinut-o elevul Școlii sportive specializate de șah nr.7 Alexandru Baranciuc cu 6,5 puncte la activ. Pe locul 3 s-a clasat Stanislav Cebotari din Fălești.

La campionatul feminin au fost admise cele mai puternice şahiste, care posedă rating internaţional. Cîștigătoarea a devenit multipla campioană naţională, marea maestră internaţională Svetlana Petrenco, care a acumulat 8,5 puncte. Eleva Şcolii sportive specializate de şah nr.7 din Chişinău Ana Petricenco a obținut medalia de argint, iar Victoria Bargan - medalia de bronz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?