Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Republica Moldova se conformează prevederilor Codului Mondial Antidoping

29 dec. 2022,, 16:40   Sport
2308 0

Republica Moldova se va conforma prevederilor noului Cod Mondial Antidoping. La ședința plenară de astăzi, Parlamentul a adoptat Proiectul legii pentru prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Proiectul reglementează prevenirea și combaterea dopajului în sport la nivel național prin implementarea politicilor și reglementărilor antidoping, încurajarea practicării unui sport curat în vederea protejării sănătății sportivilor și respectării integrității sportului și principiului de fair-play. De asemenea, se urmărește descurajarea dopajului prin punerea în aplicare a unor norme riguroase și sancțiuni, promovarea și susținerea cercetărilor cu privire la fenomenul dopajului, promovarea politicii de stat în domeniul ocrotirii sănătății și promovarea unui mod de viață sănătos. Scopul final este protejarea dreptului fundamental de a practica un sport curat, fără dopaj, corect, respectând protecția sănătății și etica sportivă.

Codul Mondial Antidoping, elaborat de Agenția Mondială Antidoping, a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2021 și are drept scop principal armonizarea politicilor antidoping la nivel internațional.

Inițiativa legislativă a fost votată, în a doua lectură, de 55 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?