X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Regulile din fotbal s-ar putea schimba

23 noi. 2018,, 14:40   Sport
2339 0

International Football Association Board ar putea schimba regulile fotbalului din sezonul viitor. Organizația care se ocupa de reglementarile „sportului-rege” a discutat în cadrul ultimei ședințe mai multe modificări.

În cadrul ședinței ce a avut loc în Glasgow s-a discutat despre mai multe schimbări ale regulilor, iar impresiile sînt pozitive, astfel că acestea ar putea fi adoptate în curând, scrie ziare.com.

Poate cea mai importanta schimbare este cea potrivit căreia jocul se întrerupe și se reia cu minge de arbitru dacă, în timpul meciului, „centralul” este lovit de balonul trimis de jucători iar în urma intervenției sale rezulta un gol, schimbarea posesiei sau crearea unei situații de atac.

O altă modificare interesantă prevede obligativitatea portarilor de a ține un singur picior pe linia porții la penaltiuri, față de ambele picioare, cum este regula de acum.

Printre modificările discutate s-a mai numărat și aceea de a le da jucătorilor posibilitatea de a ieși de pe teren prin cea mai apropiata parte în cazul schimbărilor și aceea de a renunța la obligativitatea trimiterii balonului în afara careului la autul de poartă.


Toate aceste modificări vor fi discutate într-o noua ședință a IFAB și, dacă vor fi adoptate, vor intra în vigoare din sezonul 2019/2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?