X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Real Madrid, noua regină a fotbalului european

29 mai. 2022,, 10:30   Sport
2585 0

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, în finala desfăşurată la Paris, pe Stade de France. Cel mai râvânit titlu al fotbalului european, care anul trecut revenise echipei Chelsea Londra, intră pentru a 14-a oară în palmaresul echipei spaniole.

Golul din finala UEFA Champions League a fost marcat de Vinicius, în minutul 59, după ce în minutul 21 Liverpool avusese o bară la un şut al lui Mane de la marginea careului.

Un gol al lui Benzema (Real Madrid) din minutul 43 a fost anulat pentru ofsaid, după verificarea cu sistemul VAR.

Partida a început cu peste 35 de minute întârziere, din cauza problemelor legate de accesul suporterilor pe stadionul francez. S-au înregistrat și incidente, mai mulţi fani încercând să forţeze accesul în arenă.

În finala Champions League cu Liverpool, Courtois a făcut meciul carierei. Portarul galacticilor a salvat mai întâi în fața lui Salah, apoi a deviat în bară șutul lui Mane. Realul putea deschide scorul la prima ocazie. Benzema a trimis mingea în poartă, dar arbitrul i-a anulat golul cu VAR pentru că era în poziție de ofsaid. După pauză, Valverde i-a pasat decisiv lui Vinicius, care a îndeplinit o simplă formalitate. Courtois și-a mai salvat o dată echipa la ocazia lui Salah, în timp ce Casemiro s-a precipitat în fața porții.


Sub privirile legendarului Ronaldo, care a urmărit finala alături de Ion Țiriac și Mircea Lucescu, galacticii au mai avut o șansă de gol prin Camavinga. S-a terminat 1 la 0, iar echipa lui Ancelotti și-a trecut în palmares pe Stade de France al 14-lea trofeu de Liga Campionilor din istorie.

Arena din capitala Franței a fost plină, la fel cum au fost și stadioanele din Liverpool si celebrul Santiago Bernabeu din Madrid, unde meciul a fost transmis în direct.

Finala s-a jucat la Paris, deși inițial trebuia să aibă loc la Sankt Petersburg, dar UEFA a mutat partida după ce Rusia a invadat Ucraina.

De altfel, antrenorul FC Liverpool, Jurgen Klopp, spunea că meciul e o sfidare la adresa războiului început de Putin, iar echipa lui joacă pentru toți oamenii din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?