Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Real Madrid are un nou antrenor

30 oct. 2018,, 10:40   Sport
2755 0

Real Madrid l-a demis pe antrenorul Julen Loptegui luni seara, la o zi după umilitoarea înfrîngere suferită în faţa rivalei FC Barcelona (1-5), interimatul la conducerea tehnică urmînd să fie asigurat de argentinianul Santiago Solari, cel care pregăteşte echipa secundă a clubului madrilen.

După doar 139 de zile în funcţie, Lopetegui este îndepărtat la capătul unei crize profunde de rezultate, Real Madrid suferind cinci înfrîngeri în ultimele şapte meciuri disputate, iar acum se află pe un modest loc nouă în campionatul spaniol de fotbal.

„Conducerea clubului Real Madrid a luat decizia să încheie contractul lui Julen Lopetegui. Decizia a fost luată acum, cît timp obiectivele echipei mai pot fi atinse şi a fost luată cu maximă responsabilitate. Conducerea a stabilit că este o diferenţă între calitatea echipei, cu 8 jucători nominalizaţi la cîştigarea Balonului de Aur şi rezultatele obţinute. Le mulţumim lui Lopetegui şi stafului său pentru efortul depus şi le urăm succes în carieră. El va fi înlocuit provizoriu de Santiago Solari, care va conduce primul antrenament marţi”, se arată în comunicatul de pe site-ul Realului.

Lopetegui, fost selecţioner al Spaniei, a semnat un contract pe trei ani cu Real Madrid în această vară, acceptînd să-l înlocuiască pe francezul Zinedine Zidane, cel care a cucerit Liga Campionilor cu clubul de pe Santiago Bernabeu în ultimele trei sezoane.

El este al 12 antrenor care a condus-o pe Real Madrid în 15 ani de preşedinţie a lui Florentino Perez, cel care l-a ales pe Santiago Solari să asigure interimatul.


Prin această demitere, Julen Lopetegui devine unul dintre cei mai efemeri antrenor din istoria recentă a lui Real, cu doar 14 meciuri conduse şi un bilanţ de 6 victorii, 2 egaluri şi 6 înfrîngeri.

Santiago Solari este antrenor la echipa a doua şi a evoluat la Real în perioada 2002 – 2005.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?