Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dezvoltarea fotbalului de masă - prioritate pentru FMF

30 dec. 2020,, 15:45   Sport
3887 0

Dezvoltarea fotbalului de masă (Grassroots) este una dintre cele 4 direcții prioritare ale noii politici FMF - ”Strategia 2020/24”. În acest context, forul fotbalistic susține și implementează mai multe proiecte menite să crească nivelul promovării fotbalului de amatori și îmbunătățirea organizării acestuia.

Într-un comunicat de presă, FMF spune că „a depus eforturile necesare și a reușit formarea antrenorilor de nivel începător al proiectelor Școala Voluntarilor Pro-Fotbal, Fotbal în Școli, Fotbalul ne Unește, Instructori Grassroots. Anume aceste proiecte adună iubitori ai fotbalului cu capacități organizatorice, dar și cadre didactice care conduc lecții de sport în grădinițe și școli”.

La aceste cursuri de formare, persoanele sunt inițiate în antrenorat, participând la lecții teoretice, workshopuri, teambuilding-uri, dar și ore practice. Astfel, antrenorii în devenire primesc cunoștintele necesare pentru a desfășura antrenamente de fotbal pentru copii.

De asemenea, cursurile includ și sesiuni teoretice despre structura fotbalului de masă, capacitățile copiilor corespunzător vârstelor, metodolgia specifică pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, regulile de fotbal, etica antrenorului, relația cu părinții și tehnica securității.

Tot în această toamnă, timp de 7 săptămâni, echipa FMF, în urma solicitărilor de la mai mulți participanți din diferite proiecte Grassroots, au organizat o serie de întâlniri regulate. Astfel, peste 300 de beneficiari ai proiectelor Grassroots s-au înregistrat la Cursurile Refresh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?