X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Rafa Nadal și-a anunțat retragerea

5 apr. 08:30   Sport
1725 0

Turneul de tenis de la Monte Carlo, de asemenea cunoscut ca Monte-Carlo Masters 1000 este un turneu anual de tenis masculin care are loc la Roquebrune-Cap-Martin, Franța, scrie digi24.ro.

Rafael Nadal (37 de ani) a cucerit 11 titluri de campion la turneul de tenis de la Monte Carlo.

Rafael Nadal va rata și turneul de la Monte Carlo, din cauza problemelor de sănătate

Sezonul 2024, în circuitul ATP, a început pentru Rafael Nadal cu o serie de accidentări. Spaniolul va împlini 38 de ani pe 3 iunie și momentele răbdării se revarsă deja după un lanț de accidentări.

Realitatea este că toate cicatricile, care au împins corpul la limită, sînt încă acolo. S-a demonstrat în prima și singura sa apariție oficială în prima săptămînă a lunii ianuarie la Brisbane Open 250. În primul meci extrem de solicitant, în trei seturi, cu australianul Jordan Thompson, s-a accidentat din nou, potrivit Marca.


De atunci, au trecut 90 de zile în care Nadal a ratat rînd pe rînd turneele de la Doha, Indian Wells și acum Monte Carlo.

De 14 ori campion la Roland Garros, Rafael Nadal încă nu știe dacă poate participa pe zgura de la Paris. La începutul anului era foarte încîntat să joace din nou la centrul Philippe Chatrier, teren unde a trăit cele mai importante momente din cariera sa.

„De acum chiar nu știu ce se mai poate întîmpla. Nu mai îndrăznesc să spun nimic pentru că în ultima vreme îmi este greu să fac previziuni, din păcate. Nu contează dacă sînt optimist sau nu.

Încerc să fiu realist. A trecut un an și jumătate sau poate chiar doi de cînd mi-a fost imposibil să concurez, așa că primul obiectiv este să încerc să joc”, a precizat tenismenul spaniol.

Din cauza accidentărilor cu care s-a confruntat în ultimul an, Rafael Nadal a lipsit de la mai multe turnee importante și i-a permis lui Djokovic să îl depășească în ceea ce privește numărul de Grand Slam-uri cîștigate.

Sîrbul a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam, în timp ce Nadal a rămas la 22. Întrebat dacă Novak Djokovic este cel mai bun tenismen din istorie, Nadal a avut cuvinte de laudă la adresa rivalului său.

„Numerele asta arată. Pentru mine, el este, da, din tenisul pe care l-am urmărit pînă acum. Unii ar putea spune că am fost accidentat atît de mult timp și că am ratat foarte multe Grand Slamuri din această cauză.

Novak e acum numărul 1 și nu îmi e rușine să admit asta”, a comentat Rafa Nadal.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?