COVID-19 în MOLDOVA

Radu Albot a jucat a doua oară cu legendarul Roger Federer

Radu Albot a jucat a doua oară cu legendarul Roger Federer

Tenismanul moldovean Radu Albot a jucat la turneul ATP Basel (Elveţia) a doua oară în cariera sa cu legendarul Roger Federer şi a cedat în două seturi (0-6, 3-6).

Partida a durat o oră şi 4 minute. Roger Federer a acces în sferturile de finală. El a cîştigat acest turneu de nouă ori.

Radu Albot a mai jucat cu Roger Federer în martie curent la turneul de la Miami (SUA) şi a cedat în trei seturi (6-4, 5-7, 3-6).


Roger Federer a deținut locul 1 în clasamentul ATP timp de 310 săptămîni (record). În prezent, este clasat pe locul 3 ATP. Este deținător al recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Mare Şlem, cu 20 astfel de succese, și în finala Turneului Campionilor, unde a cîștigat șase trofee. A fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști. Numeroși jucători de tenis și analiști consideră că Federer este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile.

Radu Albot se situează în prezent pe locul 49 în topul mondial. El a cîștigat în cariera sa un singur turneu ATP, Delray Beach (SUA, anul curent). Într-un interviu acordat agenţiei, el a declarat că obiectivul său este să încheie anul 2019 în primii 50 jucători din lume.

Radu Albot este campion european Under-16, cîștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucînd în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load