Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

R.Moldova va participa la Jocurile Europene Cracovia-Malopolska din 2023

21 iun. 12:56   Sport
1476

Exact peste un an încep Jocurile Europene Cracovia-Malopolska 2023, a treia ediție a competiției multisport continentale care se va desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023, transmite realitatea.md.

Jocurile Europene din 2023 vor fi un reper important pentru sportivii de pe continent pe drumul către Jocurile Olimpice, multe dintre întreceri acționînd drept campionate europene și calificări pentru JO Paris 2024.

De asemenea, jocurile vor fi o vitrină pentru unele sporturi mai noi, care vor aduce spectacol și dinamism Jocurilor, contribuind la atragerea unui public nou și mai tînăr.

Program sportiv Jocuri Europene (25 sporturi): Atletism, Badminton, Baschet 3×3, Fotbal pe plajă, Handbal pe plajă, Box, Breakdance, Canoe, Ciclism, Scrimă, Judo, Karate, Kickboxing, Pentatlon Modern, Alergare montană (Probă start în masă), Padel, Rugby în șapte, Tir, Tir cu arcul, Sărituri cu schiurile, Escaladă, Tenis de masă, Taekwondo, Teqball, Triatlon.

De menționat că și Republica Moldova va fi parte din spectacolul Jocurilor și va lupta pentru medalii la Cracovia-Malopolska, Polonia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав