Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Proprietarii lui PSG vor să cumpere Manchester United

10 ian. 2023,, 11:45   Sport
2854 0

Compania de investiții Qatar Sports Investments (QSI), care deține clubul francez Paris Saint-Germain, vrea să cumpere unul dintre cluburile din Premier League engleză, relatează Bloomberg, citînd o sursă apropiată negocierilor.

Potrivit agenției, Manchester United și Liverpool sînt opțiunile prioritare, iar discuții au fost purtate și cu președintele Tottenham Hotspur, Daniel Levy. Proprietarii QSI iau în considerare atît opțiunea de răscumpărare a pachetului complet de acțiuni, cît și achiziția unui mic pachet la una dintre echipe.

Regulile Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) interzic cluburilor care aparțin aceluiași grup de companii să participe la aceeași competiție. Cu toate acestea, echipele au voie să concureze dacă proprietarul deține principalul pachet de acțiuni într-una dintre ele și un pachet de acțiuni minor în cealaltă.

Pe 12 decembrie 2022, a devenit cunoscut faptul că familia de antreprenori americani Glazer, care deține Manchester United, vrea să vîndă clubul în 2023. Fostul fotbalist de la Manchester United, David Beckham, și-a exprimat dorința de a cumpăra o parte din acțiunile echipei. Liverpool a fost scos la vînzare și de compania americană Fenway Sports Group (FSG) din cauza eșecului ideii Super League.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?