Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Primele succese în cadrul Proiectului „Fotbal în școli”

23 mai. 2023,, 20:00   Sport
2076 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), a obținut primele rezultate de succes în cadrul Proiectului „Fotbal în școli”.

Lansat în anul 2020, acest proiect are ca scop promovarea pasiunii pentru fotbal printre elevi și descoperirea de noi talente.

În cadrul proiectului, FMF a desfășurat turneul „Liga de Fotbal în Școli”.

Competiția a reunit 18 echipe de fotbal din 9 instituții de învățămînt secundar general din întreaga țară, împărțite în trei categorii de vîrstă.

Meciurile finale ale turneului „Liga de Fotbal în Școli” au avut loc la Arena Complexului Sportiv al Federației Moldovenești de Fotbal din Parcul „La Izvor”.

Pentru locurile I, II și III s-au duelat cele mai bune clase specializate de fotbal: a 5-a, a 6-a și a 7-a din țară, care s-au înscris în proiectul inițiat de FMF în colaborare cu MEC.

Realizarea cu succes a proiectului a devenit posibilă datorită implicării autorităților publice locale, care au identificat surse financiare pentru salarizarea antrenorilor, alimentația copiilor în turneele sportive, construirea fundațiilor terenurilor artificiale de fotbal.

FMF a asigurat acoperirea terenului cu gazon artificial, echipament sportiv pentru antrenamente și competițiile sportive.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?