X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Prima medalie pentru Moldova la Jocurile Olimpice. Tarnovschi: "Nu a fost ușor"

7 aug. 2021,, 09:22   Sport
2907 0

Canotorul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

El a parcurs distanța de 1000 de metri în 4:06.069.

Sportivul a declarat că a fost nevoie de caracter pentru a rezista

"Nu a fost ușor. Am avut mai puțin de 2 ore pauză după lupta din semifinale. E nevoie de caracter pentru a rezista. Pentru mine a fost cel mai important să ajung în finală pentru că m-am duelat cu campioni olimpici, mondiali și europeni. În finală la fel nu a fost ușor, pentru că chiar dacă a fost cald era un vânt puternic. Mă bucur că am cucerit bronzul la fel ca la Rio și am demonstrat că merit această medalie. Sunt fericit că am cucerit medalie pentru Moldova", a relatat Serghei Tarnovschi.

"Înainte de a veni în Japonia m-am pregătit 2 săptămâni la baza de la Ghidighici cu domnul Nicolae Juravschi și fratele meu Oleg. Apoi 2 săptămâni am avut un cantonament în Japonia. Le mulțumesc gazdelor pentru cazare. Ne-a ajutat foarte mult pentru acomodare. Am văzut asta și la fete care l-a fel au atins finala. Este un bun rezultat pentru Daniela și Maria", a mai spus sportivul.


Campion olimpic a devenit brazilianul Isaquias Queiroz dos Santos (4:04.408), iar medalia de argint a fost adjudecată de chinezul Hao Liu (4:05.724).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?