Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele FMF, despre meciurile fotbaliștilor moldoveni în Franța și Islanda

20 noi. 2019,, 17:00   Sport
2838 0

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Oleinicenco Leonid a vorbit ultimele două meciuri de fotbal în care au jucat fotbaliștii moldoveni, transmite Noi.md.

Jurnalistul Stas Cernavca a întrebat dacă fotbalul moldovenesc a avut de suferit din cauză că pe parcursul ultimului an au fost schimbați mai mulți antrenori.

„Cu Franța am înscris un gol, am considerat merităm mai mult, că putem față. Ulterior, s-a aflat că au fost anumite proble în interiorul echipei, probleme ce țin de organizare. Anul acesta a fost ales deja al treilea antrenor care, în principiu ne-a dat speranță în echipa noastră, încredere că putem evolua în continuare și să obținem rezultate mai bune”, a declarat Oleinicenco Leonid.

Întrebat despre pronosticurile precum că fotbaliștii moldoveni vor pierde mult mai mult, președintele FMF spune că el din start a avut încredere în ei.

,,Noi mereu am avut încredere în băieții selectați pentru echipa țării. Posibil problema a fost în climatul din interiorul echipei, posibil problema a fost în persoana ceea care trebuia să unească băieții...Engin a reușit acest lucru. După meciul cu Franța, moldovenii au ajucat spectaculos cu islandezii”, a mai adăugat președintele FMF.


Amintim că, Leonid Oleinicenco a fost ales, la 22 mai 2019, noul președinte al forului fotbalistic național. Acesta a fost unicul candidat înscris în cursă și a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliați.

Leonid Oleinicenco are 37 de ani și este economist de profesie, fiind absolvent al facultății Finanțe și Contabilitatea Firmei a Academiei de Studii Economice din Moldova.

Potrivit reporterilor de la Ziarul de Gardă, între 2006 și 2009 a fost angajat al Curții de Conturi a R. Moldova. În ultimii 10 ani, din 2009 pînă în prezent, a lucrat la FMF. A fost director financiar, iar ulterior director executiv, funcție introdusă în structura FMF-ului în aprilie 2016.

Federația Moldovenească de Fotbal a ajuns la un consens cu antrenorul Engin Firat. Selecționerul, care a condus Naționala Moldovei în ultimele 2 meciuri din preliminariile Euro 2020 își va prelungi contractul cu FMF pînă la finalul participării Echipei Țării în Liga Națiunilor, adică cel puțin pînă la sfîrșitul anului 2020.

”Vreau să rămîn în Moldova pentru că am încredere în jucători, pentru că am văzut că au potențial și că putem face performanță. În același timp am primit asigurări din partea conducerii Federației că echipa Națională a Moldovei va beneficia de toate condițiile necesare pentru a face performanță. Acum voi merge acasă, la familie și urmează să revin în Moldova pentru a semna contractul.”, a declarat Engin Firat pentru site-ul FMF.

Contractul dintre FMF și antrenorul german de origine turcă urmează să fie semnat după ce candidatura acestuia la postul de selecționer pentru perioada participării în Nation League va fi aprobată de Comitetul Executiv FMF. Ședința Comitetului Executiv este programată pentru începutul lunii decembrie.

Vedeți mai multe detalii în interviul de mai jos:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?