X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Preşedintele FIFA critică disidenţii, care "vor trebui să suporte consecinţele"

20 apr. 2021,, 15:55   Sport
3417 0

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat, marţi, că nu există "nici cea mai mică îndoială" că forul internaţional "dezaprobă categoric" proiectul Super Ligii de fotbal lansat de 12 cluburi europene, afirmând că acestea "vor trebui să suporte consecinţele" rupturii lor, informează AFP.

Acest proiect, care vrea să concureze Liga Campionilor, este "un club închis, un disident al instituţiilor existente", a precizat preşedintele FIFA în deschiderea congresului anual al UEFA, instanţa conducătoare a fotbalului european.

"Ori sunteţi înăuntru, ori sunteţi în afară. Voi nu puteţi să fiţi jumătate într-o parte şi jumătate în cealaltă", a adăugat Infantino, ameninţând cu excluderea cluburile disidente şi jucătorii lor din toate competiţiile naţionale şi internaţionale, fără să citeze măsuri concrete.

"Promovările şi retrogradările sunt un model care a fost încununat de succes", a mai spus preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, care se opune acestui sistem cvasi închis, în care cluburile fondatoare au garantat biletul în fiecare sezon, în loc să se califice prin sistemul campionatelor naţionale.

Luarea de poziţie a lui Infantino la congresul UEFA era în mod special aşteptată de lumea fotbalului european, care va avea nevoie de FIFA pentru a pune la punct represaliile ce vor fi aplicate cluburilor secesioniste, precum radierea jucătorilor lor din competiţiile internaţionale la care participă echipele lor naţionale.


Douăsprezece mari cluburi au oficializat luni lansarea Super Ligii, o competiţie privată care va face concurenţă actualei Ligi a Campionilor, o declaraţie de război căreia UEFA a promis că îi va da replica, excluzând echipele disidente şi pe jucătorii acestora.

"Douăsprezece dintre cele mai mari cluburi europene anunţă că au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'The Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în calitate de cluburi fondatoare", se poate citi într-un comunicat difuzat pe site-urile unora dintre aceste grupări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?