Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Preşedintele CIO, Thomas Bach, apără modelul sportiv european bazat pe solidaritate

20 apr. 2021,, 16:10   Sport
1983 0

Modelul sportiv european bazat pe solidaritate "este foarte ameninţat" de cei care pun accentul pe "beneficiul economic", a afirmat Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), înaintea congresului organizat de UEFA la Montreaux (Elveţia), informează EFE.

Fără a menţiona proiectul Super Ligii lansat de douăsprezece cluburi europene de fotbal, căruia UEFA şi Uniunea Europeană i s-au opus frontal, Bach a cerut salvarea "modelului unic european", construit în jurul "funcţiei sociale şi educaţionale a sportului"', pe pilonii "solidarităţii şi voluntariatului".

Acest model, a adăugat conducătorul mişcării olimpice, "permite ca beneficiile obţinute la cele mai înalte niveluri să fie investite la nivelurile inferioare".

"Din păcate, trebuie să fim conştienţi că acest model este extrem de ameninţat. A pune accentul pe beneficiile economice înseamnă a ignora misiunea socială a sportului şi nevoile reale ale societăţii post-coronavirus", a spus Thomas Bach.

"Dacă privim totul dintr-o perspectivă de afaceri, misiunea socială a sportului s-a pierdut", a insistat responsabilul CIO, care a menţionat că în următorii ani organizaţia pe care o conduce îşi va spori angajamentul de "a pune sportul în slujba societăţii".

Bach a subliniat că, în faţa manifestărilor de "egoism" care au "cîştigat teren" în timpul pandemiei, "este nevoie de mai multă solidaritate în cadrul organizaţiilor sportive şi între organizaţiile sportive".

În discursul său din cadrul Congresului UEFA, liderul german a mai menţionat că toate competiţiile disputate în siguranţă în ultimele luni, în mijlocul pandemiei, inclusiv "sute de meciuri în toată Europa", au generat "încredere" în posibilitatea de a organiza cu aceleaşi garanţii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din această vară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?