X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Premieră în fotbalul moldovenesc: Finala Cupei se va juca la Nisporeni

6 mai. 2022,, 15:30   Sport
2651 0

Finala Cupei Moldovei, Sfîntul Gheorghe Suruceni - Sheriff Tiraspol se va juca în premieră pe stadionul din Nisporeni. Decizia a fost luată astăzi de către o Comisie specială a FMF, care a inspectat ieri noua arenă sportivă din Nisporeni. Partida va începe la ora 20.00, scrie jurnal.md

Federația Moldovenească de Fotbal extinde astfel aria geografică a meciurilor de anvergură, oferindu-le amatorilor de fotbal din țară posibilitatea de a savura atmosfera fotbalistică de top în localitățile lor. Pînă în prezent finalele de Cupă sau Supercupă s-au jucat în Chișinău, Tiraspol, Orhei și Bălți. Astfel Nisporeni va fi al 5-lea oraș, care va fi gazda unui eveniment fotbalistic major.

Vă reamintim că Federația de fotbal a contribuit esential la darea în exploatare a edificiului sportiv din Nisporeni, oferind fotolii individuale pentru spectatori, sistem de iluminare nocturnă și gazonul de iarbă naturală, care este întreținut de specialiști angajați de FMF.

Arena din Nisporeni are o capacitate de 5200 de locuri. Mai mult de jumătate dintre ele sîn acoperite. Stadionul se află în administrarea Consiliului raional din localitate. Complexul sportiv dispune de o parcare pentru cîteva sute de mașini, o sală de sport și un hotel modern. Stadionul este finisat în proporție de 99% și are șanse mari să fie omologat de UEFA pentru meciuri internaționale. Autoritățile publice locale și-au asumat angajamentul de a finaliza în totalitate lucrările pînă la finala Cupei Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?