X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Pregătirea sportivilor pentru Jocurile Olimpice, subiect de discuție la Guvern

6 dec. 2019,, 18:30   Sport
2429 0

Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat vineri, 6 decembrie, la Guvern, o ședință de lucru privind pregătirea lotului sportiv pentru participarea la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, Japonia, a relatează Direcţia comunicare și protocol a executivului.

La întrunire au participat Ion Gheorghiu - secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Nicolae Juravschi – președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Vitalie Gligor - președintele Comitetului Național Paralimpic, precum și președinții mai multor federații sportive din țară, transmite NOI.md cu referire la moldpres.md.

Premierul a solicitat responsabililor să prezinte informații despre lotul olimpic național și nivelul lui de pregătire, care sînt carențele și problemele pe care le întîmpină, dar și să vină cu sugestii de ameliorare a situației existente.

„Sîntem în an preolimpic. În 2020 se va desfășura cel mai important eveniment sportiv din ultimii 4 ani. Republica Moldova trebuie să se prezinte la nivelul tuturor celorlalte țări participante. Sper să nu mizăm doar pe principiul de participare, dar să ne întoarcem acasă și cu succese”, a menționat Ion Chicu.

Participanții la ședință au enumerat principalele probleme cu care se confruntă, printre care: lipsa infrastructurii moderne, a sălilor de antrenament și a bazinelor de înot dotate corespunzător rigorilor internaționale – inclusiv pentru sportivii paralimpici, inexistența medicilor, psihologilor și maseurilor sportivi, insuficiența inventarului și a bazei materiale necesare, dar și lipsa banilor.


Reprezentanții federațiilor de sport au solicitat autorităților ca în anul competițiilor olimpice să li se ofere finanțarea la început de an.

Premierul Ion Chicu a asigurat participanții la ședință că Guvernul va identifica căi de finanțare a activităților de pregătire a sportivilor, chiar de la începutul anului, iar în măsura posibilităților, aceasta să fie și majorată.

În cadrul discuției premierul a făcut un schimb de opinii cu președinții federațiilor referitoare la folosirea Arenei Naționale, care acum este în etapa prefinală, în scopul pregătirii sportivilor pe mai multe discipline.

Președinții federațiilor sportive au insistat ca Arena Națională să fie dată în exploatare în cel mai scurt timp, pentru ca să poată organiza în Republica Moldova competiții regionale și europene.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 25 august – 6 septembrie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?