Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Povestea femeilor din Moldova care și-au făcut loc în lumea arbitrajului

21 noi. 2022,, 21:30   Sport
2459 0

Fotbalul feminin a cîștigat în popularitate în ultimii ani, inclusiv în Moldova, unde interesul femeilor pentru fotbal a crescut de 2 ori. Microbiștii nu-l mai văd astăzi ca pe o ciudățenie, așa cum se întîmpla cu ceva timp în urmă.

În schimb, prezența femeilor în arbitraj rămîne o temă mai degrabă tabu, pentru că în lumea fotbalului profesionist se învîrt puțini arbitri de centru sau de tușă de sex feminin. Chiar și așa, în Moldova există cîteva femei care și-au propus să dărîme mitul că numai bărbații se pricep la fotbal. Toate pornesc de jos, de la meciuri de juniori, acolo unde munca arbitrilor este mult mai dificilă.

Natalia Ceban, Oxana Cruc, Ana Ciobotaru și Olga Tanscaia, sînt eroinele reportajului de mai jos, care au povestit cum s-au integrat în lumea arbitrajului, ce reprezintă pentru ele acest job caracteristic anterior bărbaților și au îndemnat toate fetele pasionate de fotbal să vină la școala tînărului arbitru pentru a schimba nu doar percepția despre arbitrajul feminin, dar și pentru a le oferi cele mai frumoase momente din viață și posibilitatea de a ajunge pe arena internațională.

Natalia Ceban și Oxana Cruc sînt arbitrii FIFA, iar Olga Tanscaia este observator de arbitri. Specialiștii FMF se bucură de încredere deplină din partea forului european, fiind delegați la meciurile din cadrul competițiilor desfășurate sub egida UEFA.

Dacă ești pasionată de fotbal și ai vrea să faci parte din acest sport, tot ce îți rămîne să faci, este să frecventezi școala tînărului arbitru, unde poți participa dacă ai vîrsta cuprinsă între 15-35 ani.


Fiecare fată și femeie poate face un pas mare în lumea fotbalului. Cererile se prezintă la sediul FMF din Chișinău, str. Tricolorului 39.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?