Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Potrivit clasamentului general, există doi cîștigători ai titlului de campion Formula 1

7 dec. 2021,, 03:30   Sport
2334 0

Lupta pentru titlul de campionat în cursele Formula 1 a atins apogeul. Înainte de etapa finală a Campionatului Mondial, în clasamentul general există o dublă putere. Lewis Hamilton a cîștigat Marele Premiu al Arabiei Saudite și l-a depășit după punctaj pe Max Verstappen.

În timpul sosirii în Jeddah au avut loc unele accidente. În al zecelea tur, Mick Schumacher și-a deteriorat grav mașina. După aceea, a avut loc o ciocnire cu implicarea mai multor piloți, unii dintre ei fiind nevoiți să se retragă din cursă.

În turul 41, Hamilton s-a ciocnit cu Verstappen, care a primit ulterior o penalizare de 10 secunde și a terminat pe locul doi. Finn Valtteri Bottas a terminat al treilea.

În clasamentul general, Verstappen și Hamilton au acumulat cîte 369,5 puncte fiecare. Care dintre ei va deveni campion se va stabili pe 12 decembrie în Abu Dhabi.


Pilotul olandez încă nu a cîștigat acest titlul. Britanicul poate deveni campion pentru a opta oară. Acum Hamilton are aceeași performanță ca a legendarului Michael Schumacher.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?