X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

De ce, în Moldova, este binevenită experienţa Islandei pentru dezvoltarea fotbalului?

15 aug. 2019,, 18:35   Sport
3180 0

În Moldova, pentru dezvoltarea fotbalului, este binevenită preluarea experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii de lucru dintre preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi noul preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Leonid Oleinicenco, pe care şeful statului l-a felicitat cu ocazia numirii în această funcţie, transmite Noi.md.

Părţile au discutat despre strategia de dezvoltare a fotbalului în țara noastră, inclusiv programul de construcție a stadioanelor pentru Joc profesionist, în conformitate cu standardele internaționale. De asemenea, s-a discutat despre construcția noilor terenuri de sport în vederea atragerii unui segment cît mai larg al populației și, în primul rînd a tineretului, în practicarea fotbalului.

După cum s-a menţionat, în acest scop este binevenită preluarea experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul discuţiei cu Leonid Oleinicenco, a fost abordată problema impedimentelor legislative care stau în calea funcționării normale a asociațiilor de sport. El l-a asigurat pe președintele FMF de faptul că Administrația prezidențială va acorda o atenție deosebită dezvoltării fotbalului în Moldova și va coopera inclusiv prin elaborarea inițiativelor legislative necesare
.
.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?