Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

„Plan B”: Cum să alergi un maraton și să eviți traumatismele? ©

10 sep. 2019,, 10:25   Sport
1944 0

Maratonul este un test dificil chiar și pentru atleții cu experiență. Pentru a înregistra rezultatele dorite, este nevoie de cel puțin o pregătire corespunzătoare și cunoștințe de bază despre tehnica de alergare.

De asemenea, atunci când participi la curse pe distanțe lungi, este important să știi cum să eviți crampele musculare, entorsele și tot felul de traumatisme. În noua ediție a proiectului special „Plan B”, instructorul de prim ajutor Dmitri Polscin împreună cu Candidata în Maeștri ai Sportului, și antrenoarea de alergare Natalia Zbîrnea, au vorbit despre cum să te pregătești în modul corespunzător pentru „Maratonul Chișinău” și cum să-ți parcurgi distanța fără durere și traumatisme.

Cum să începi să alergi și ce trebuie să faci mai întâi?

Fiecare sportiv trebuie să se supună investigațiilor medicale regulate. Mai ales dacă este vorba despre începători. Antrenamentele de alergare pot fi începute doar după ce ți-ai rezolvat toate problemele de sănătate.

Cu ce trebuie să-ți începi antrenamentele de alergare?

Pentru antrenamentele de alergare este nevoie de un echipament bun și calitativ. Îmbrăcămintea pentru alergare trebuie să fie liberă și ușoară. Alegerea acesteia depinde de condițiile meteorologice și de natura antrenamentului.

Antrenamentele trebuie întotdeauna să fie începute cu exercițiile de încălzire a mușchilor și încheiate cu exercițiile de recuperare după efortul fizic. Acest lucru te va ajuta să te pregătești mai bine și să eviți traumatismele în timpul alergării.

Ce fel de traumatisme pot apărea în timpul alergării?

Cele mai frecvente sunt crampele musculare, luxațiile, entorsele și fracturile. De exemplu, crampele musculare pot apărea din cauza unei pregătiri necorespunzătoare, lipsei de antrenamente sau a deficitului de anumite microelemente în organism. De aceea, sportivii profesioniști întotdeauna poartă cu sine tablete cu săruri.

Pentru a afla mai multe detalii despre ce trebuie să faci în caz de accidentare în timpul cursei, privește video-ul nostru:

Proiectul special „Plan B” a fost lansat în cadrul programului de informare a populației cu privire la regulile de conduită în situații extreme.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?