X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peste 80 de piloți de curse s-au întrecut la Bălți pentru titlul de cel mai bun

7 aug. 2023,, 13:40   Sport
1814 0

Peste 80 de piloţi de cursă din Republica Moldova, România şi Ucraina s-au întrecut în cadrul unei competiţii Drag Racing, organizată pe pista Aeroportul Internațional Bălți. Iubitorii de adrenalină din ţara, dar şi de peste hotare nu au ratat evenimentul.

Alexandr Litvinenco din municipiul Bălți, a reușit să cîștige chiar din prima zi de competiție, primul loc la cîteva din probe. Acesta participă la întreceri mai bine de 15 ani.

„De mult timp particip la curse, din 2005. Am cumpărat în 2014 o mașină, care deja era pentru curse, dar mai era nevoie de renovare. A fost nevoie de mult timp pentru a o renova, dar deja din 2021 ocup locuri de frunte”, spune Alexandr Litvinenco, pilot de curse.

Alexandr Caireac a venit de la Chișinău pentru a participa la competiții, transmite Noi.md cu referire la tvn.

Oamenii care au venit să urmărească întrecerile au spus că nu contează cine învinge, importantă este atmosfera.


„Atmosfera este plăcută, sînt mașini puternice pe care, de obicei, nu le prea vezi. Cursele sînt destul de interesante”.

Organizatorii evenimentului sînt mulțumiți de rezultatele obținute de participanți. La întreceri au participant reprezentanți din Republica Moldova, România și Ucraina.

„La noi disciplina este accelerarea la 402 metri, mai întîi. toți piloții trec calificarea, după timpul de calificare se formează un grup de top 8, apoi participanții se luptă pentru locul întîi. La noi sînt aproximativ 80 de piloți care vin din Ucraina, România, dar și ai noștri din Moldova”, spune Vladimir Rusu, organizator Drag-Racing Moldova.

În acest an, competiția de Drag Racing au fost organizată la Bălți pentru a doua oară.

0
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?