X 

Peste 200 de sportivi au participat la Campionatul Republicii Moldova de Sambo

27 feb. 18:45   Sport
1584 0

În formă și plini de speranță. Peste 200 de sportivi au luptat pentru titlul de campion național la Sambo, categoria cadeți. Competițiile s-au desfășurat la Bălți, în perioada 24-26 februarie. Iar cei mai buni luptători, vor reprezenta țara noastră la campionatele internaționale.

Pentru ca să obțină un loc de frunte, tinerii recunosc că s-au antrenat zi și noapte.

„Am avut multe campionate mari, cum este Oleg Crețu pe judo la care am ocupat locul I, acum avem Republica pe Sambo la Bălți, așa că au fost multe competiții care au fost destoinice.Cred și mă strădui să iau locul I fiindcă pentru mulți este în Republica sa locul I o prioritate.”

„Sambo practic deja de patru ani, îmi place foarte tare, este un sport care te învață foarte multe lucruri. Să fiu în primul rînd calm, respectuos cu oamenii din jur. – Ce așteptări ai de la acest campionat? – Probabil să iau locul III, ar fi bine.”


„Este un sport care mă caracterizează prin mai multe lucruri, din cauza că de mică m început să-l practic și chiar mă inspiră. – Ce așteptări ai de la acest campionat? – Că voi cîștiga și voi mîndri părinții cu cîștigul meu.”

Arbitrii se arată convinși că pentru sportivi contează mult rezultatele pe care le obțin la astfel de competiții, mai ales că concurența de la un an la altul este acerbă.

„Eu cred că participarea nu e cel mai important, este totuși învingerea. sînt competiții unde copiii participă, dar aici nu este participarea, aici este anume selectarea sportivilor pentru campionatele europene și mondiale. Pentru cadeți de vîrsta care acum participă, cea mai importantă calitate este disciplina, disciplina și munca enormă care ei o depun zi de zi ca să ajungă, totuși ajung acei mai buni.”

„Cel mai important pentru sportiv, în primul rînd trebuie să gîndească cînd iese la luptă, să analizeze adversarul, să dedice la competiție ceea ce face zi de zi în sală.”

Potrivit antrenorilor, doar tinerii care sînt disciplinați și se antrenează conform programului, pot obține victoria.

„Pentru sportivii care practică acest sport, nu doar pentru sportivi dar și pentru părinți este important ca copiii lor să fie în sălile de sport, atîta timp cît vor fi în sălile de sport, atîta timp copiii lor vor fi mai sănătoși și mai disciplinați. Vor fi o generație sănătoasă a Republicii noastre.”

„Nu toți sînt campioni, dar oameni din toți trebuie să facem destoinici, ca să ne mîndrim cu dînșii și pe parcurs țara noastră să fie reprezentată de băieți puternici și fete puternice avem.”

„La acest campionat am venit cu sportivi care se antrenează deja nu de o zi, au mai multe antrenamente. Copiii sînt foarte străduitori , așteptăm să avem premianți de locul I, locul II, poate și de III. Avem mulți copii în categorie străduitori și le dorim doar succese, sperăm la rezultate mari.”

Președintele Federației Moldovenești de Sambo spune că scopul principal al antrenorilor, este selectarea sportivilor pentru campionatele europene și mondiale.

„Sportivii în primul rînd întăresc sănătatea, sînt mai curajoși, orice întrebare o rezolvă fulgerător și în afară de toată aceasta, susțin un mod sănătos de viață. Dar țelul nostru, al antrenorilor, este selectarea sportivilor pentru a participa la campionatele europene și mondiale.”

Cei care au luat locuri de frunte în cadrul Campionatului Național la Sambo ne va reprezenta țara la campionatul european care va avea loc în perioada 21-27 aprilie, în Israel, Tel-Aviv.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий