Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

Performanțele Moldovei înregistrate la Campionatul Mondial de box

8 noi. 2021,, 13:28   Sport
1975 0

Peste 500 de boxeri din 88 de țări au luat parte la disputa pentru dreptul de a urca pe podium și de a cîștiga medalii, care pentru prima dată au fost confecționate din aur, argint și bronz, transmite noi.md.

Fondul de premii în valoare de 2,6 milioane de dolari a fost distribuit între 52 de cîștigători din 13 categorii de greutate. Campionul s-a învrednicit de o centură cu pietre prețioase, o medalie de aur și un premiu de 100 de mii de dolari, finalistul - de o medalie de argint și un premiu de 50 de mii de dolari, iar pentru locul trei a fost prevăzut un premiu de 25 de mii de dolari.


Cel mai bun rezultat în echipa noastră a fost înregistrat de Andrei Chiriacov (80 kg), care a ocupat locul cinci. După ce l-a învins pe macedoneanul Arsim Etemi și pe pugilistul din Afganistan Silab Nuri, în lupta pentru semifinale, a cedat rusului Saveli Sadoma, fiind la un pas de medalia de bronz.


Dumitru Galagoț (67 kg) care l-a învins pe boxerul afgan Mohammad Sultan Naemi, a pierdut în următoarea luptă în fața japonezului Okazawa Sevonrets, care a devenit campion mondial. Nicolae Bukșa (71 kg) l-a învins pe cipriotul Rafail Papios, dar nu l-a putut înfrînge pe spaniolul Ndiaye Sissokho. Andrei Zaplitnî (92 kg), care l-a învins pe afganul Kvadir Abdul Gafar, a pierdut lupta următoare cu americanul Shakweir Ara Jamar Talay.


Totodată, Vasile Cebotari (63,5 kg) și Vlad Gavriliuc (75 kg) au cedat în luptele de start kazahilor Sanatali Toltaev și Nurkanat Rice, Dumitru Coșciug (86 kg) a fost învins de polonezul Sebastian Viktorzak, iar Alexei Zavatin (+ 92 kg) - de ecuadorianul Gerlon Congo.Moldova a ocupat locul 32 la Campionatul Mondial.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий