COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6919
Coronavirus stiri: 7689

Pele a ieşit de la terapie intensivă

15 sep. 10:45   Sport
838 0

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele", care va împlini luna viitoare 81 de ani, a părăsit secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recupera după extirparea unei tumori "suspecte" la colon, conform ultimului buletin medical publicat marţi, informează AFP.

"Pacientul Edson Arantes do Nascimento se aflată într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon", a precizat spitalul în care triplul campion mondial s-a internat pe 31 august, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"sînt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curînd", a scris "Regele" Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru "miile de mesaje afectuoase" primite după spitalizarea sa.

Acest mesaj a fost însoţit de o fotografie în care Pele apare zîmbitor, cu ambii pumni ridicaţi, chiar dacă octogenarul părea obosit, cu ochii grei.

Luni seara, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, indicase că tatăl său este "pregătit să părăsească terapia intensivă şi să plece acasă în curînd".


Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El a fost internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a cîştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽