Pele a fost externat din spital

Pele a fost externat din spital

Fostul mare fotbalist brazilian, Pele, a părăsit luni spitalul din Sao Paulo unde a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul renal, în urmă cu două zile, a anunţat clinica, potrivit AFP.


''Pacientul Edson Arantes do Nascimento a părăsit spitalul în această dimineaţă'', a anunţat, simplu, la începutul amiezii, Spitalul ''Albert Einstein'', într-un buletin medical.


Pele (78 ani) fusese internat în data de 3 aprilie la Spitalul American din Neuilly (suburbie a Parisului), în urma unei infecţii urinare severe.


Triplul campion mondial (1958, 1962, 1970) a revenit apoi în Brazilia, unde a mers direct la Spitalul ''Albert Einstein''. Sîmbătă a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul din uretra stîngă, canal ce transportă urina de la rinichi la vezica urinară. În total, Pele a petrecut 13 zile în spital, şase la Paris şi şapte la Sao Paulo.


Înainte de a fi internat la Neuilly, el s-a întîlnit cu atacantul francez Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), într-o acţiune de promovare organizată de un sponsor comun.


Fostul decar al "Selecao" nu are decît un rinichi de pe vremea în care era încă jucător, din anii '70. O coastă ruptă în timpul unui meci i-a afectat rinichiul drept care a fost în cele din urmă extirpat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load