X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pedeapsă dură pentru fotbalistul Alexis Sanchez. Cu ce a greşit

7 feb. 2018,, 23:02   Sport
3138 0

Alexis Sanchez a ajuns la un acord cu procuratura spaniolă, acceptînd o pedeapsă de 16 luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală de un milion de euro în perioada cînd era la Barcelona (2012-2013).

Cu toate acestea, libertatea internaționalului chilian nu îi va fi periclitată deoarece în Spania, pedepsele mai mici de 24 de luni nu implică intrarea efectivă în închisoare, ci va fi o pedeapsă cu suspendare.

Atacantul de 29 de ani de la Manchester United acceptase anterior să returneze suma datorată, plus dobînzile aferente, recunoscînd că a simulat cesionarea drepturilor sale de imagine către două companii străine, din Malta, pentru a evita impozitarea acestora.

Internaţionalul chilian, care a depus mărturie pe 16 ianuarie 2017, a acceptat condamnările de cîte opt luni de închisoare pentru două infracţiuni împotriva fiscului. Procuratura şi avocatul statului au solicitat ca sentinţa să nu îl trimită în spatele gratiilor dacă nu va recidiva în următorii doi ani.

Alexis Sanchez nu este singurul nume mare din fotbal care primește sentințe de acest fel. Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Mascherano sau Dani Alves au pățit același lucru în trecut.


Alexis Sanchez a ajuns în Europa în 2006, la Udinese, iar apoi s-a transferat la Barcelona în 2011, în schimbul a 26 de milioane de euro. Trei ani mai tîrziu, el a plecat la Arsenal pentru 42,5 milioane de euro. În această iarnă, Alexis a semnat cu Manchester United, unde va avea cel mai mare salariu din istoria Premier League, 56 de milioane de lire sterline pentru cei 4 ani și jumătate de contract.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?