X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Pe stadionul „Dinamo” s-a desfășurat prima competiție internațională de după reconstrucție

7 mai. 2018,, 12:51   Sport
3475 0

În acest weekend, pe stadionul „Dinamo” din capitală s-a desfășurat turneul internațional al primelor etape de preselecție pentru Campionatul European dedicat Juniorilor (U-18) și pentru Jocurile Olimpice pentru juniori, care va avea loc la toamna, la Buenos Aires (Argentina).

Potrivit reporterului agenției INFOTAG, după renovarea arenei, aceasta este prima competiție din ultimii ani desfășurată pe stadion. În special, a fost renovată complet pista de atletism a stadionului.

La competiție au participat sportivii din Moldova, Bulgaria, Grecia, Romînia, Ucraina, Georgia și Armenia. Cei mai buni dintre sportivii moldoveni au devenit atleta Nina Capațîna la aruncarea greutății (17m 40 cm) și atletul Alexei Culiș la alergarea pe distanţa de 100 de m (11.02 secunde).

„Mă bucur că, împreună cu colegii din Parlament, am reușit să aprobăm toate legile necesare pentru ca să se realizeze acest proiect frumos de renovare a stadionului”, a spus în cuvîntul său de salut, președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Speakerul a subliniat că proiectele de renovare și construcție a infrastructurii sportive vor continua și în următoarea perioadă.

Pista de atletism a stadionului „Dinamo” a fost renovată și modernizată în cadrul unui proiect susținut de Ministerul Afacerilor Interne, Comitetul Național Olimpic, Federația Națională de Atletism, cu sprijinul Parlamentului Moldovei.

La deschiderea arenei sportive au mai participat preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism, Svein Arne Hansen, secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Radu Rebeja, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, preşedintele Federaţiei de Atletism din Moldova, Anatolie Balan, și preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?