X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Patinatorii ucraineni au hotărît să comunice la Jocuri în limba rusă, în ciuda interdicției

7 feb. 2022,, 08:45   Sport
3405 3

Patinatorii ucraineni Artem Darensky și Sofia Golichenko, care concurează în patinaj, au preferat să vorbească la Jocurile Olimpice de la Beijing în limba rusă, în ciuda interdicției Ministerului Sportului din Ucraina. Cuvintele lor sînt citate de RIA Novosti.

Sportivii au remarcat că ei singuri iau decizia în ce limbă să comunice la Jocurile Olimpice. "Putem vorbi în ucraineană, rusă și engleză. Doar că ne vine foarte greu să vorbim în ucraineană și pentru ca oamenii să ne înțeleagă mai bine, vorbim în rusă", a spus Darensky.

Pe 21 ianuarie, Ministerul Sportului din Ucraina i-a sfătuit pe sportivi să refuze interviurile în limba rusă. Sportivilor din Ucraina li s-a interzis, de asemenea, să se fotografieze împreună cu rușii.

Un scandal a provocat o fotografie comună a săritoarei în înălțime ucrainene, Yaroslava Maguchikh, cu rusoaica Maria Lasitskene la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo: Lasitskene a devenit campioană olimpică, iar Maguchikh a devenit medaliatul cu bronz la Tokyo 2020. În patrie, ucraineanca a fost criticată și a fost chemată pentru discuții la Ministerul Apărării.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfășura în perioada 4-20 februarie.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?