X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Participanţii la ştafeta torţei olimpice au alergat printr-un parc gol din Osaka

13 apr. 2021,, 15:00   Sport
1580 0

Purtătorii torţei olimpice a Jocurilor de la Tokyo au traversat marţi un parc gol din Osaka, după ce traseul ştafetei în prefectura din vestul Japoniei a fost deturnat de pe drumurile publice, din cauza creşterii puternice a cazurilor de Covid-19, informează agenţia Kyodo, potrivit Agerpres.

Cu 100 de zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, metropola Osaka, afectată recent de un număr record de infectări zilnice cu noul coronavirus, a devenit prima prefectură din Ţara Soarelui Răsare care a renunţat la organizarea ştafetei în formatul său iniţial.
Alergătorii au purtat flacăra olimpică pe o distanţă de circa 200 m, în Parcul Comemorativ Expo '70 de la Suita, care a fost închis publicului, evitîndu-se drumurile publice pe care s-ar fi putut aduna un număr mare de oameni.

Fiecare participant a fost autorizat să invite patru persoane care să urmărească ştafeta, inclusiv familia. Peste 100 de alergători urmează să ia parte la evenimentul organizat timp de două zile în parcul din Osaka, a zecea prefectură pe care flacăra olimpică a vizitat-o de la startul ştafetei, pe 25 martie.

"sînt foarte recunoscătoare că ştafeta a avut loc, indiferent de format", a declarat Aya Terakawa, medaliată cu bronz la înot cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra, din anul 2012, după ce a luat parte la ştafetă, sub privirile părinţilor săi.

Săptămîna trecută, Comitetul de organizare Tokyo-2020 a decis ca ştafeta să evite drumurile publice la Osaka, după ce autorităţile din această prefectură au declarat starea de urgenţă medicală din cauza Covid-19 şi le-au cerut locuitorilor să evite ieşirile neesenţiale din case.

Numărul de infectări zilnice cu Covid-19 va fi pentru prima oară mai mare de 1.000 în această prefectură, a declarat Hirofumi Yoshimura, guvernatorul din Osaka. Recordul anterior, de 918 cazuri, a fost înregistrat sîmbătă.

Flacăra olimpică trebuia să parcurgă iniţial 15 municipalităţi şi locuri turistice populare, inclusiv Parcul Castelului din Osaka, înainte ca etapa din această prefectură să se încheie, în cursul zilei de miercuri.

Ştafeta de 121 de zile a flăcării olimpice, care urmează să implice circa 10.000 de alergători, s-a derulat cu respectarea anumitor măsuri pentru evitarea răspîndirii Covid-19.

Însă, conform unui sondaj efectuat zilele trecute de agenţia Kyodo, doar 13,2% dintre japonezi au declarat că ştafeta ar trebui să continue pînă cînd va traversa toate cele 47 de prefectură ale ţării, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie.

Dintre persoanele chestionate, 49,3% au răspuns că ştafeta ar trebui să fie anulată în zonele în care s-a înregistrat un număr mare de infecţii cu coronavirus, iar 35,9% consideră că ştafeta ar trebui anulată în totalitate.

Jocurile de la Tokyo au fost amînate cu un an, în martie 2020, din cauza crizei sanitare mondiale, cu doar două zile înainte înaintea debutului ştafetei flăcării olimpice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?