X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Paraşutişti din nouă ţări au luptat pentru Cupa Est-Europeană, desfășurată în Găgăuzia

27 mai. 2018,, 16:45   Sport
3981 0

Paraşutişti din nouă ţări au venit în Moldova pentru a se întrece în sărituri de la înălţime. Aceştia luptă pentru Cupa Est-Europeană şi a localităţii Avdarma din Găgăuzia, unde se desfăşoară competiţia. În primele două zile, sportivii şi-au demonstrat capacităţile în cea mai exactă aterizare.

Anatolie Liubinschi, în vîrstă de 79 de ani, este cel mai în vîrstă dintre participanţi. Datorită pasiunii sale, sportivul spune că a petrecut 61 de ani printre nori.

"Acest gen de sport este benefic pentru sănătate. În timpul săriturii, în sînge se elimină o doză mare de adrenalină. Nu pot concura cu cei tineri, ei sînt mai iuţi", a spus paraşutistul Anatolie Liubinschi.

Printre reprezentanţii ţării noastre se numără şi sportivi de performanţă. Potrivit lor, în Moldova, acest gen de sport este la un nivel înalt.

"Recent am participat la Campionatul Mondial. Din 47 de ţări, Moldova a ocupat locul 31. Este mijlocul de aur", a spus preşedintele Federaţiei de Paraşutism din Moldova, Serghei Zincenco.


La competiţie participă sportivi din Romînia, Turcia, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Polonia şi Grecia.

"Această competiţie este una foarte utilă. Pentru mine este un antrenament, pentru că nu sînt un paraşutist profesionist", a spus Balazs Barkoczi, paraşutist din Ungaria.

"Competiţia este bine organizată, sînt foarte mulţi participanţi. Am venit în Moldova pentru prima dată, dar pot spune că este foarte bine şi frumos aici", a spus Irene Paczel-Krawcyak, participantă din Polonia.

"Este formidabil şi mă bucur că am avut şansa să ajung aici. Am venit cu prietenii mei. sîntem două echipe. Cu siguranţă vom mai reveni în această ţară", a spus Istvaan Asztalos, participant din Ungaria.

Cei peste 40 de sportivi îşi realizează săriturile de la o înălţime de 1.000 de metri. Turneul, care se desfăşoară în perioada 25-27 mai, este organizat de autorităţile locale, în colaborare cu Federaţia de Paraşutism.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?