Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Statele Olimpice pentru Jocurile de iarnă s-au deschis

28 ian. 2022,, 11:43   Sport
2289 0

Satele Olimpice pentru Jocurile de iarnă 2022 (4-20 februarie) s-au deschis oficial la Beijing şi în alte două zone în condiţii stricte de securitate. Așadar, peste 360 sportivi şi membri ai echipelor din peste 20 de ţări s-au mutat, pe parcursul zilei de joi, 27 ianuarie, în Satele Olimpice.

Elveția e prima delegație sosită în Satul Olimpic, iar apoi au urmat concurenții din SUA, Marea Britanie și Australia, transmite Realitatea.md.

„Organizatorii chinezi au construit trei sate olimpice separate pentru fiecare zonă unde au loc întreceri. Unul este în Beijing, altul în Yanqing, la 75 km distanţă, iar al treilea la Zhangjiakou, la 180 km. Satul Zhangjiakou, unde vor sta sportivii de la schi freestyle, snowboard, biatlon, sărituri cu schiurile și schi fond, și-a înființat propria sală de expoziții culturale din China. La Satul Olimpic din Beijing stau jucătorii de hochei pe gheață, patinatorii artistici, patinatorii de viteză și schiorii care concurează pe pistele din aer liber”.

Ceilalți sportivi ajung în Satul de la Yanqing, în nordul îndepărtat al Beijingului, care se află la 900 de metri deasupra nivelului mării. Aici urmează să aibă loc întrecerile de schi alpin, sanie, bob și skeleton. În cele trei Sate Olimpice vor fi cazați 5.500 de sportivi și oficiali de echipă.

Directorul administrativ al Satelor Olimpice, Shen Qianfan, a declarat că prevenirea infecţiilor cu COVID-19 şi a răspîndirii noului coronavirus este cea mai importantă misiunea a conducerii.


Sportivii şi ceilalţi acreditaţi care participă la Jocuri îşi vor desfăşura activitatea în „bule închise” pentru a se evita contactul cu populaţia locală.

În contrast cu alte ţări, China raportează zilnic doar cîteva zeci de cazuri de infectare. Joi, 28 ianuarie, Comisia de sănătate a anunţat 25 de infecţii locale, dintre care cinci în metropola Beijing de 20 milioane locuitori.

Măsurile de prevenire includ testarea în masă, lockdown-uri, depistarea contacţilor direcţi şi izolarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?