Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oleg Nemțan a devenit primul sportiv moldovean care a obținut o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

21 oct. 2023,, 11:45   Sport
2421 0

Succes istoric pentru sportul moldovenesc! Oleg Nemțan a devenit primul sportiv moldovean care a obținut o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale (World Combat Games), care se desfășoară în prezent la Riad, Arabia Saudită. Oleg a obținut medalia de argint la competițiile de sambo pentru sportivii nevăzători (categoria de greutate pînă la 79 kg).

Reprezentantul Moldovei a cedat aurul lui Elder Luis MORENO GARCIA din Venezuela. În drumul său spre finală, Oleg Nemțan a obținut două victorii în fața sportivilor din Kîrgîzstan și Georgia. Oleg Nemțan este singurul sportiv moldovean care participă la Jocurile din acest an, transmite Noi.md.

May be an image of 6 people and text

World Combat Games au loc o dată la 4 ani și sînt organizate de SportAccord. Programul Jocurilor - care se vor desfășura între 20 și 30 octombrie - cuprinde 16 sporturi în total. Doar șase dintre aceste sporturi vor avea competiții între sportivi paralimpici - Sambo, Aikido, Muaythai, Armwrestling, Ju-Jitsu, și Savate (boxul francez). Anul acesta marchează prima dată cînd sporturile paralimpice au fost incluse în cadrul Jocurilor Mondiale de Luptă.

May be an image of 3 people, flag, screen, scoreboard and text

4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?