X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Olanda a cîștigat partida contra Ucrainei la Campionatul European

14 iun. 2021,, 07:45   Sport
2484 1

Olanda a cîștigat cu mari emoții partida contra Ucrainei, disputată la Amsterdam. Jucătorii lui Frank de Boer au dominat copios meciul, dar după ce au condus cu 2-0 s-au văzut egalați. Totuși, batavii au găsit resurse pentru a mai marca o dată și s-au impus cu 3-2.

Jucînd acasă, la Amsterdam, olandezii au făcut un meci aproape perfect împotriva Ucrainei, însă numai timp de 70 de minute. Echipa antrenată de Frank de Boer a avut încă de la început inițiativa, dar golul nu a venit în prima repriză. Imprecizia atacanților, dar mai ales intervențiile excelente ale lui Georgi Bushchan au ținut tabela intactă pînă la pauză.

Inevitabilul s-a produs însă încă din primele minute ale părții secunde. În minutul 52, Bushchan a respins nefericit o centrare a olandezilor, iar mingea a ajuns la Wijnaldum, carea trimis impecabil, în vinclu.

Noul jucător al lui PSG a marcat astfel primul gol al Olandei la un Campionat European după o pauză de 9 ani, ultima reușită datînd din 2012, cînd Raphael Van Der Vaart marca contra Portugaliei în ultima etapă din faza grupelor (Olanda nu a trecut atunci de grupe).

Peste numai 6 minute s-a făcut 2-0, Wout Weghorst dublînd avantajul batavilor cu un șut sec din interiorul careului. Jocul curgea în favoarea olandezilor, care au continuat să preseze și nimic nu anunța ceea ce avea să urmeze.


În minutul 75, Andriy Yarmolenko a marcat cel mai frumos gol de pînă acum de la EURO, executîndu-l pe Stekelenburg cu un șut perfect din afara careului. Semnalul de alarmă fusese tras pentru olandezi, dar aceștia l-au ignorat, iar în minutul 79 Roman Yaremchuk a făcut 2-2, marcînd cu capul în urma unei faze fixe.

Olandezii nu puteau concepe că vor pierde 2 puncte într-un meci pe care l-au avut în mînă și s-au aruncat în atac. În minutul 85, Denzel Dumfries a înscris golul care a adus toate punctele "Portocalei Mecanice", reluînd cu capul în plasă o centrare a lui Nathan Ake.

Așadar, Olanda cîștigă cu emoții, dar pe merit și are toate șansele să obțină calificarea în optimile de finală. În celălalt meci al grupei, Austria a învins Macedonia de Nord cu 3-1, partidă jucată pe Arena Națională din București. Cele 2 echipe care au cîștigat în prima etapă se vor înfrunta în cea de-a 2-a, pe 17 iunie, la Amsterdam.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?