X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Obosiți de 8 ore de așteptare în aeroport, moldovenii au fost învinși de islandezi

18 noi. 2019,, 09:44   Sport
2932 0

Naţionala noastră de fotbal a încheiat cu o înfrîngere preliminariile Campionatului European. Moldova a pierdut aseară acasă cu 1 la 2 în faţa Islandei.

Golul echipei noastre a fost marcat de Nicolae Milinceanu.

Insularii au deschis scorul în minutul 17 prin Birkir Bjarnason. Ai noștri au ieşit descătuşați de la cabine, au jucat mai dezinvolt şi au reușit să egaleze în minutul 57 după o acțiune-șnur. Combinația dintre Artur Ioniță și Sergiu Plătică s-a soldat cu e centrare de calitate a ultimului, iar Nicolae Milinceanu a profitat din plin de ea și, din fața porții, a înscris cu exteriorul, scrie publika .md.

Atacantul în vîrstă de 27 de ani a marcat, astfel, primul său gol în tricoul echipei reprezentative a ţării noastre.

NICOLAE MILINCEANU, atacant: "Demult am aşteptat golul acesta. sînt foarte fericit, pentru că am muncit pentru asta. Am jucat ofensiv, am avut multe ocazii şi cred că nu am meritat să pierdem."

Islandezii au trecut din nou în avantaj în minutul 65, graţie golului înscris de Gylfi Sigurdsson.

La scurt timp, ai noștri ar fi putut egala, însă mingea şutată de Vitalie Damaşcan a nimerit bară.

Oaspeţii au beneficiat de un penalty în minutul 79, însă Gylfi Sigurdsson nu a reușit să-l păcălească pe portarul Alexei Coşelev.

ENGIN FIRAT, selecţionerul Moldovei: "sînt foarte mîndru de băieţi. Ei s-au schimbat total. Am căpătat mult respect în această săptămînă, în special la nivel internaţional. Acum islandezii probabil se întreabă dacă asta într-adevăr este aceeaşi echipă ce a jucat în primul meci cu ei. Din păcate, băieţii încă mai au mare nevoie de un rezultat pozitiv pentru a prinde încredere."

IGOR ARMAŞ, fundaş: "Odată cu venirea noului antrenor, atitudinea băieţilor s-a schimbat şi aşa trebuie să fie mereu. Mai ales la meciurile de acasă. Păcat că am pierdut, dar cred că suporterii au rămas satisfăcuţi de prestaţia noastră."

Reprezentativa Republicii Moldova s-a clasat pe locul 6, ultimul, în grupă, cu doar 3 puncte la activ, fiind depăşită de cele ale Franţei, Turciei, Islandei, Albaniei şi Andorrei.

Noi.md amintește că, echipa națională de fotbal a R. Moldova a fost nevoită să aștepte opt ore în aeroportul din Paris, după meciul cu naționala Franței. Avionul companiei de pe o cursă regulată, care urma să aducă fotbaliștii acasă, a zburat cu o întârziere de opt ore.

Jucătorii s-au aratăt indignați de acest fapt și spun că au fost astfel privați de odihnă înainte de meciul cu Islanda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?