COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 404 766   INFECTAȚI 256 187(+45)   TRATAȚI 249 250     DECESE 6175(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1208
Preşedintele stiri: 2783

O petiţie online contra Jocurilor Olimpice de la Tokyo a strîns aproape 200.000 semnături în cîteva zile

8 mai. 00:30   Sport
1556 0

O petiţie online care susţine anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a strîns aproape 200.000 semnături în cîteva zile, în contextul în care pandemia de coronavirus contribuie la intensificarea opoziţiei publice japoneze faţă de evenimentul olimpic, transmite Reuters.

Cu mai puţin de tei luni înaintea startului Jocurilor de vară, amînate deja cu un an din cauza noului coronavirus, guvernul Japoniei are misiunea dificilă de a menţine sportivii, oficialii, voluntarii şi publicul japonez în siguranţă vizavi de COVID-19.

În două zile de la lansarea campaniei online ''Stop Tokyo Olympics'', petiţia a strîns peste 187.000 semnături, apropiindu-se de obiectivul de 200.000, şi manifestă îngrijorarea publică privind găzduirea marelui eveniment olimpic în capitala Japoniei.

Confruntat cu al patrulea val al pandemiei, cu o campanie lentă de vaccinare, guvernul Japoniei plănuieşte extinderea stării de urgenţă la Tokyo şi în alte trei prefecturi pînă la finele lunii mai, conform anunţului făcut vineri de ministrul Economiei.

Sondajele de opinie din Japonia au indicat că majoritatea locuitorilor se opun Jocurilor Olimpice, care sînt programate între 23 iulie şi 8 august.

''Cerem cu tărie prevenirea răspîndirii coronavirusului şi protecţia vieţii şi mijloacelor de trai prin utilizarea resursele disponibile prin stoparea Jocurilor Olimpice'', a declarat Kenji Utsunomiya, iniţiatorul petiţiei online. Utsunomiya este un avocat care a candidat de mai multe ori pentru funcţia de guvernatorul al Tokyo.

Organizatorii Jocurilor de la Tokyo au declarat în mod repetat că nu se pune problema anulării sau amînării Jocurilor, dezvăluind protocoale detaliate anti-COVID-19 pentru sportivi şi oficiali.

Pfizer şi BioNTech au anunţat joi că vor dona vaccinuri pentru a fi distribuite participanţilor la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?