Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O nouă Lege a sportului va fi elaborată de Ministerul Educației

24 mai. 2023,, 10:30   Sport
2461 0

Proiectul Legii cu privire la educația fizică și sport a fost discutat în cadrul ședinței grupului de lucru pentru elaborarea acestui document legislativ. În cadrul discuțiilor, au fost examinate modificările propuse la document, astfel ca acesta să producă un impact pozitiv pe termen lung asupra întregului domeniu.

La discuția organizată de Ministerul Educației și Cercetării au participat reprezentanți ai federațiilor sportive, ai școlilor de sport, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Comitetului Național Paralimpic, ai Federației Sportului Școlar, Federației Moldovenești a Sportului Studențesc, dar și veterani ai sportului național.

Prevederile esențiale din document țin de modul de funcționare a instituțiilor sportive extrașcolare, de reformarea Centrului Sportiv Republican de Pregătire a Loturilor Naționale și a centrelor regionale de pregătire a loturilor naționale.

O alta modificare ține de medierea și soluționarea litigiilor în domeniul educației fizice și sportului.

La fel, au fost făcute propuneri noi la capitolul finanțarea în domeniul educației fizice și a sportului, care vor fi în beneficiul sportului de amatori, dar și al celui profesionist.

Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Sergiu Gurin, a invitat reprezentanții grupului de lucru și președinții federațiilor sportive naționale să participe la examinarea proiectului Legii Sportului și să se implice plenar în procesul de consultare cu structurile competente.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?