Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O moldoveancă a alergat la un maraton din Amsterdam purtînd o cușmă de cîrlan

19 oct. 2023,, 14:22   Sport
2085 0

Moldoveanca Olga Chilat, o artistă care creează ilustrații, a decis să alerge la un maraton din Amsterdam purtînd o cușmă de cîrlan.

Aceasta a purtat cușma jumătate din maraton și a stîrnit curiozitatea celorlalți participanți și a susținătorilor. Copiii neerlandezi au fost cei care au cercetat-o foarte atent, transmite diez.

„Vremea a fost schimbătoare. Cînd era însorit, nu vreau să mint, îmi era un pic cald. Dar cu bureți pe frunte și la ceafă a fost ok. În schimb, cînd bătea vîntul și ploua, a fost superfain.

De ce să alergi cu cușmă de cîrlan? Pentru a stîrni curiozitatea celorlalți participanți și a susținătorilor. Mai ales copiii neerlandezi au apreciat și m-au cercetat foarte atent”, a precizat ea într-o postare pe pagina sa de Instagram.


Olga a explicat faptul că acest gest a fost unul semnificativ pentru ea din trei motive.

„Pentru mine asta a fost semnificativ, pentru că:

  • am adăugat un nivel de dificultate – cușma de fapt e destul de grea și pe la kilometrul al 12-lea începe să apese. Plus că ești un pic mai puțin aerodinamic și trebuie să opui rezistență vîntului, deci mușchii gîtului sînt suprasolicitați;
  • m-am simțit susținută de familie și neam fiind foarte departe de casă. În comparație cu greutățile prin care au avut de trecut oamenii din neamul meu, eu cu siguranță pot să alerg 21 de kilometri în cușmă;
  • am vrut să vadă cît mai mulți oameni cușma noastră de cîrlan – la maraton cu participat zeci de mii de oameni, plus spectatorii și susținătorii. Dacă am stîrnit curiozitate cuiva din această parte a continentului, atunci misiunea mea a fost îndeplinită.

5
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?