Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

O campioană absolută a Moldovei va susține un master-class în gimnastică artistică

13 oct. 2019,, 21:50   Sport
5047 2

Tînăra, strălucitoarea, ambițioasa, talentata atletă, deținătoarea a cinci medalii de aur și a titlului de campioană absolută a Moldovei la gimnastică artistică, membră a echipei naționale a Republicii Moldova, cetățeana Marelui Ducat de Luxemburg, Elizaveta Iampolskaia, a felicitat chișinăuienii cu Ziua Orașului.


Iar la mijlocul sau în a doua jumătate a lunii noiembrie a acestui an, această participantă moldoveană la mari și prestigioase turnee internaționale, etape ale Cupei Mondiale și Grand Prix, la campionate europene și mondiale intenționează să organizeze la Chișinău un master-class în gimnastică artistică pentru talentatele gimnaste moldovene, găgăuze și transnistrene, viitoarele campioane locale, europene și mondiale.


Despre acest lucru a povestit pe pagina sa de socializare jurnalistul Artur Efremov, menționînd că recent a avut onoarea să facă cunoștință cu această tînără foarte talentată care, născîndu-se și trăind într-o țară occidentală liniștită, calmă și confortabilă, iubește Chișinăul și Moldova în ansamblu.


Elizaveta Vsevolodovna Iampolskaia are doar 15 ani. Ea s-a născut pe 27 noiembrie 2003 în Marele Ducat de Luxemburg. De la vîrsta de trei ani a început să se ocupe cu gimnastica sportivă. Și deja la vîrsta de șapte ani a devenit medaliata cu argint a Luxemburgului în acest sport. Această fată a avut un singur vis - să facă gimnastică artistică, iar cînd în 2012, în Marele Ducat s-a deschis primul club de gimnastică artistică, ea nu a ratat acest zîmbet al sorții, a început să participe la diferite competiții și campionate, în fața ei au apărut noi provocări. Și deja în acest an, 2019, Elizaveta a devenit campioana absolută a Marelui Ducat de Luxemburg în cea mai înaltă categorie.


Dragostea Elizavetei Iampolskaia pentru Chișinău și Moldova se explică prin faptul că tatăl ei, Vsevolod, s-a născut în Moldova sovietică. Bunica sa a ridicat republica din ruine după cel de-al Doilea Război Mondial. Iar bunicul său a fost un vinificator emerit al RSSM. Mulți ani la rînd el a condus producția de coniac de la fabrica de coniac de la Tiraspol ”Cvint”. Gloriosul ei bunic a fost, de asemenea, autorul unor astfel de mărci de coniac cunoscute în întreaga mare URSS precum Doina, Nistru, Surpriznîi, Iubileinîi, Solnecinîi, Victoria și altele. Și în perioada războiului mondiar, bunicul Elisavetei a fost sonar pe submarinele Flotei Mării Negre.



„Iat-o, genetica! Iată voința de a cîștiga! Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că această tînără talentată din 2018 reprezintă Republica Moldova la cele mai mari turnee internaționale de gimnastică artistică. Și anul trecut, fiind pe meleagurile noastre, a cîștigat la Campionatul RM - atenție! - cinci medalii de aur, titlul de campioană absolută a Republicii Moldova și a primit cel mai mare punctaj al acestui campionat. Și cineva încă mai crede că traiul într-o Europă liniștită, echilibrată și plictisitoare destrăbălează!”- a scris Artur Efremov.


„Și a încceput să se învîrte roata vieții sportive a tinerei Elisaveta: Marele premiu în Federația Rusă, Spania, Azerbaidjan și Israel. Și acesta, sînt sigur, este doar începutul...


Iar din toamna anului trecut, Elizaveta Iampolskaia s-a mutat cu traiul și pentru a se antrena în microraionul Novogorsk din orașul Himki, regiunea Moscova. Să schimbi Luxemburgul pe Novogorskul provincial?! Da, tînăra cetățeană al Marelui Ducat a decis să-și încerce atît forțele proprii, cît și soarta. Adevărul e că în suburbia provincială Novogorsk se află centrul de pregătire olimpică în gimnastica artistică a Irinei Viner-Usmanova, legendara antrenoare rusă. Aceasta este o fabrică de cadre unde sînt crescuți campioni. Cei mai buni dintre cei mai buni! Și împreună cu cele mai puternice gimnaste din Japonia, Coreea de Sud, China, Cipru, Letonia, Slovenia, Finlanda, Franța, Kîrgîzstan și alte țări, tînăra cetățeană a Marelui Ducat de Luxemburg și membră a echipei naționale a Republicii Moldova, cu banii părinților săi, timp de 7, 8, 9 ore pe zi studiază, se antrenează și se pregătește pentru a răspunde cu demnitate provocărilor destinului sportiv! Alături de antrenorul său personal, Nina Viktorovna Kolesnikova", a subliniat Artur Efremov.


El a menționat că participanta noastră la marele turnee internaționale de prestigiu, la etapele Cupei Mondiale și Marele Premiu, Campionatele Europene și Mondiale, Elizaveta Iampolskaia, intenționează să organizeze un master-class în gimnastică artistică la Chișinău la mijlocul sau în a doua jumătate a lunii noiembrie a acestui an pentru talentatele gimnaste moldovene, găgăuze și transnistrene, viitoarele campioane locale, europene și mondiale.


Data și locul exact al acestui atelier vor fi anunțate în curînd.


Iar pe 14 octombrie, Elizaveta Iampolskaia vrea să-i felicite pe locuitorii capitalei țării noastre cu ocazia Zilei Orașului Chișinău. Vizitînd Chișinăul doar de două ori, Elizaveta a îndrăgit cu adevărat orașul nostru și ne dorește tuturor, locuitorilor capitalei și a suburbiilor sale, să nu pierdem încrederea în sine, în forțele proprii, într-o zi de mîine mai bună pe care noi cu toții o facem astăzi. Ea consideră că noi merităm un oraș frumos, luminos, bine îngrijit, așa cum a fost și a rămas în memoria noastră.


Elizaveta Iampolskaia, studiind istoria bogată a glorioasei noastre capitale, a găsit ceva interesant despre Chișinău, cu care vrea să ne împărtășească: „Chișinău. Este corect și frumos, se află pe coline, are multe case de piatră situate în jurul unei piețe mari pe care se află o catedrală. În jurul catedralei se află o grădină engleză, traversată transversal de alei imense de plopi, iar lîngă ele se află o grădină publică cu alei luminoase, cu copaci și gazoane de flori". Un oarecare A. Golumbevskii, din îndepărtații ani 1840...


Elizaveta Iampolskaia și-a exprimat încrederea că în curînd se va întîlni în Moldova cu talentatele gimnaste, pentru care va organiza la Chișinău un master-class în gimnastică artistică.


„În Republica Moldova sînt foarte mulți copii talentați. Vreau să-i ajut cu ceva. În măsura puterilor și posibilităților. Căci ne așteaptă o mulțime de încercări... Și fie ca viitoarea aniversare a 583 de ani a Chișinăului să fie pozitivă, și memorabilă. Pe curînd!”, a menționat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?