X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nume mari din fotbalul mondial vor monitoriza congresul FMF

15 ian. 2021,, 09:11   Sport
7209 5

Congresul al XIX-lea de dare de seamă și alegeri ale organelor de conducere ale FMF se va desfășura sub stricta supraveghere a observatorilor internaționali, reprezentanți ai FIFA și UEFA.

Astfel, pe 22 ianuarie, la Chișinău vor veni fostele mari vedete ale fotbalului mondial, Oleg Protasov și Anatolii Demianenko.

La Congres vor mai asista președintele Comisiei Media UEFA, Răzvan Burleanu și membrul Comitetului Executiv UEFA, Andrii Pavelko - ambii președinți de federații în Romînia, respectiv Ucraina.

Federația ucraineană va mai fi reprezentată de secretarul general Yurii Zapisotskyi, dar și de consilierul președintelui Kostiantyn Rylyk.

La solicitarea FIFA și UEFA, Federația Moldovenească de Fotbal va transmite online Congresul, pe un canal separat, pentru experții speciali ai celor două foruri internaționale, care se vor pronunța ulterior despre corectitudinea desfășurării Adunării Generale și despre validitatea alegerilor. Observator al transmisiunii video va fi Noel Mooney, head of National Associations Strategic Development UEFA.


Federația Moldovenească de Fotbal reamintește despre faptul că FIFA și UEFA interzice orice amestec politic în treburile interne ale FMF. Nerespectarea acestui principiu duce la sancțiuni aspre din partea forurilor internaționale de specialitate, inclusiv la excluderea din toate competițiile și proiectele internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?