X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Novak Djokovic a cucerit pentru a șasea oară trofeul de la turneul ATP de la Roma

16 mai. 2022,, 15:43   Sport
2199 0

Tenismanul sîrb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a cîştigat pentru a şasea oară în cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, în finala căruia l-a învins duminică în două seturi, 6-0, 7-6 (7/5), pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Djokovic îi succede în palmaresul competiţiei spaniolului Rafael Nadal, recordmanul de victorii pe zgura de la Foro Italico (10), care a fost eliminat la actuala ediţie în optimile de finală.

Jucătorul sîrb, cel mai vîrstnic campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile, a cucerit cu această ocazie primul său titlu din acest an, la capătul unui meci care a durat o oră şi 37 de minute, confirmînd revenirea la forma sa maximă, după un prim trimestru bulversat de expulzarea sa din Australia şi de interdicţia de intra în Statele Unite, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19.

Tsitsipas, numărul 5 mondial, a ratat şansa de a-şi lua revanşa după eşecul suferit în faţa lui Djokovic în finala ediţiei trecute a turneului de la Roland Garros, cîştigată la mare luptă de sîrb, după cinci seturi.

Triumful lui Djokovic la Roma a venit la o zi după ce sîrbul a intrat în clubul select al jucătorilor care au atins bariera de 1.000 de victorii în circuitul profesionist, din care mai fac parte americanul Jimmy Connors (1.274 de succese), elveţianul Roger Federer (1.251), cehul Ivan Lendl (1,068) şi spaniolul Rafael Nadal (1,051).


Novak Djokovic a obţinut cu această ocazie al 38-lea său titlu de categoria Masters 1.000 ATP, stabilind un nou record. El şi-a încheiat parcursul la actuala ediţie a turneului din capitala Italiei fără să cedeze niciun set în drumul său către trofeu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?