X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Novak Djokovic a cucerit al doilea titlu la Roland Garros

14 iun. 2021,, 19:30   Sport
2834 0

Tenismenul sîrb, Novak Djokovic, a cucerit al 19-lea titlul de Mare Șlem din carieră. Liderul mondial a devenit campion la Roland Garros, după ce l-a învins în ultimul act al turneului de la Paris pe grecul Stefanos Tsitsipas cu 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Aflat la prima sa finală de Grand Slam, sportivul elen a jucat superb în primele două seturi și a făcut de trei ori break.

Djokovic a revenit senzațional în setul al treilea și a dominat în continuare partida. Sîrbul a cîștigat patru game-uri pe serviciul adversarului și, la capătul celor 4 ore și 12 minute, a obținut pentru a doua oară trofeul la Paris.

"Pot să înțeleg ce simte Stefanos, cît de dificil este să pierzi în finala unui turneu de Mare Șlem. Dar, din aceste partide înveți cel mai mult. Îl cunosc și știu echipa lui, sînt sigur că va deveni mult mai puternic și, cred că va cîștiga multe turnee de Mare Șlem în viitor.", a spus tenismenul Serbia, Novak Djokovic.

Pentru performanţa obţinută la Roland Garros, Novak Djokovic a obținut 1 milion 400 de mii de euro, iar Stefanos Tsitsipas - 750 de mii.


Jucătorul sîrb are deja 19 titluri de Mare Șlem și, astfel, s-a apropiat la doar un trofeu de rivalii săi, Roger Federer și Rafael Nadal.

Totodată, "Nole" este primul tenismen din Era Open care a cîștigat fiecare competiție de Mare Șlem de cel puțin două ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?