X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noua funcţie a lui Igor Dodon

20 oct. 2018,, 08:00   Sport
3116 1

Şeful statului moldovean, Igor Dodon, în calitatea sa de președinte al Federației de Șah din Moldova, a fost ales preşedinte al Zonei FIDE 1.8 (Moldova, Belarus, Azerbaidjan)

Această veste i-a fost comunicată preşedintelui Moldovei, în cadrul unei întrevederi, de către renumitul şahist moldovean, maestru internațional, Viorel Bologan, care i-a povestit despre participarea sa la Congresul Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), ce s-a desfăşurat la începutul lunii octombrie, la Batumi, transmite Noi.md

Potrivit informaţiilor, a în calitate de nou președinte al acestei organizații a fost ales reprezentantul Rusiei, ex-viceprim-ministru al Federației Ruse, Arkadi Dvorkovici, candidatura căruia a fost sprijinită şi de Republica Moldova.

Din partea sa, Arkadi Dvorkovici l-a invitat pe Viorel Bologan în echipa sa, propunîndu-i funcţia de director executiv (CEO) al FIDE. Această numire urmează să fie aprobată în cadrul şedinţei Consiliului prezidenţial al Federaţiei Internaţionale de Şah, preconizată pentru perioada 8-9 noiembrie, la Londra.

“Totodată, Viorel Bologan a relatat că eu, în calitate de preşedinte al Federaţiei de Şah din Moldova, am fost ales în calitate de conducător al Zonei FIDE 1.8 (Moldova, Belarus, Azerbaidjan). Am fost unanimi în opinia că evenimentele menţionate vor juca un rol important în dezvoltarea şahului în ţara noastră”, a subliniat şeful statului pe una dintre reţelele de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?