X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noile victorii ale cavalerilor din Moldova (PHOTO)

15 mar. 2019,, 18:30   Sport
2372 0

Echipa națională a Republicii Moldova a ocupat locul 3 în clasamentul medalilor în cadrul primului Campionat Mondial de la Minsk de lupte moderne cu sabia, iar la această competiție magnifică au participat cu succes și membrii clubului de lupte moderne cu sabia și reconstrucție istorică "Cetatea".

Potrivit lui Mihail Donțov, șeful clubului de lupte moderne cu sabia și reconstrucție istorică "Cetatea", băieții noștri s-au luptat cu demnitate și, în general, au arătat cele mai bune rezultate. El a menționat, de asemenea, că anul acesta, în comparație cu anul trecutul, concurența a crescut printre luptători, atît după cantitate, cît și după calitate.

Potrivit rezultatelor maratonului de scrimă de 2 zile, în rîndul fetelor cu vîrsta cuprinsă între 14 și 15 ani, Runa Dubceak a cîștigat ”aurul” în duelul cu sabia, ”argintul” în discipline precum șașka-bakler și ”bronzul” - în triatlon.

Alexandra Emilianova, în rîndul fetelor cu vîrste cuprinse între 16 și 17 ani, a primit medalia de argint în duelul cu sabia și cea de bronz - la triatlon.
Diana Vornicov a ocupat locul 4 la disciplina ”șașka-bakler” și locul 4 - la triatlon. În același timp, după cum a remarcat Mihail Donțov, Diana a avut concomitent cele mai strălucite și mai obositoare lupte. Loviturile erau uneori atît de puternice, încît era dureros să te uiți. Nu i-a ajuns doar puțin pentru a cîștiga premiul mare. Rivalele ei din duelul cu sabia de la lovituri cădeau sau își pierdeau armele. "Sînt foarte multumit de faptul ca Diana a fost cu noi la acest turneu și a fost capabilă să se depașească pe ea însăși, în primul rînd", a spus șeful clubului de luptă modernă cu sabia și reconstrucție istorică ”Cetatea”.

Potrivit lui, grupele băieților noștri, Artiom Borisovski și Alexei Kostiuc, de 14-15 ani, nu erau atît complicate, acolo era pur și simplu un măcinător de carne. Și în luptele de grup, unde băieții au intrat în echipa Mix (Franța, SUA și Moldova), ei au suferit 4 înfrîngeri. "Dar sînt sigur că au primit o înțelegere a acestei nominalizări și o experiență necesară", a spus Mihail Donțov.


El a spus că Artiom Borisovski a ajuns în etapa play-off, iar în sferturi a ieșit în nominalizarea ”șașka-bakler”.

"Mulțumesc lui Ilia Dragan, care s-a înțeles și antrenorului Evghenii Șilin, care l-a luat în echipa sa de 5*5, 16-17 ani, pe tînărul nostru Mihail Sprinceana, ceea ce l-a ajutat pe Mișa să obțină prima sa medalie de aur în acest nou sport!!!", a remarcat șeful clubului de luptă moderne cu sabia și reconstrucție istorică "Cetatea".

Potrivit lui, drept rezultat, echipa noastră, pentru al doilea an consecutiv, a ocupat locul 3 în clasamentul medaliilor, iar echipele au fost distribuite astfel: 1 - Rusia, 2 - Ucraina, 3 - Moldova, 4 - Franța, 5 - Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?