X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Noi detalii despre starea de sănătate a fundașului olandez de la Zimbru

9 aug. 2022,, 16:16   Sport
2136 0

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a venit cu noi detalii despre starea de sănătate a jucătorului olandez, Danny van Iperen care s-a accidentat grav la meciul de sîmbătă, 6 august de la Ternovca, Stînga Nistrului.

Directorul General al clubului, Sergiu Topor, spune că situația jucătorului rămîne în continuare gravă, așteptările de îmbunătățire a stării sale de sănătate nu s-au adeverit și că se fac toate eforturile necesare pentru a-l salva, transmite replicamedia.md.

Potrivit informației prezentate, de Donny van Ipren se ocupă un consiliu format din cei mai buni medici din Republica Moldova, iar clubul contribuie cu tot ce se poate, inclusiv financiar pentru tratamentul jucătorului și suportul familiei sale care a ajuns la Chișinău.

"Donny este în spital, din păcate așteptările medicilor și ale tuturor dintre noi nu s-au adeverit. Donny este în continuare în comă. Duminică, medicii ne-au spus că sunt îmbunătățiri ale stării de sănătate, iar asta ne-a oferit o speranță în plus. Tot duminică am aflat că nu are hemoragie cerebrală și nu va necesita intervenție chirurgicală. Dar din păcate de atunci și pînă în prezent situația a rămas a fi una gravă, pentru că din acel moment nu au mai apărut alte îmbunătățiri semnificative în starea de sănătate a jucătorului”, se arată în declarație.

Sergiu Topor spune că în această situație s-a implicat plenar întreg clubul, inclusiv proprietarul și finanțatorul Zimbru Chișinău, omul de afaceri Nicolae Ciornîi.


„Președintele clubului, domnul Nicolae Ciornîi, a rugat personal să se implice cei mai buni specialiști din țară pentru a îl salva pe Donny. În tot acest timp finanțatorul echipei a oferit toată asistența necesară familiei fotbalistului! Îi îndemn pe toți să nu speculeze în aceste momente dificile, ci să-l susțineți pe Donny, familia lui și clubul nostru în această perioadă dificilă", a declarat Directorul General, Sergiu Topor.

Cu un mesaj despre întreaga situație a venit și fratele lui Donny, Joey van Iperen. "Situația în ceea ce privește sănătatea lui Donny este una foarte dificilă, fratele meu este în continuare în comă. Ne rugăm pentru ca el să găsească puterea pentru a își reveni. Familia este recunoscătoare pentru sprijinul clubului, fanilor și tuturor celor ce s-au implicat în susținerea lui Donny. Vă simțim ca fiind familia noastră și vrem pe această cale să vă mulțumim tuturor pentru eforturile și rugăciunile îndreptate către fratele meu. Sperăm și ne rugăm ca tot ajutorul și dragostea să îl ajute să aibă putere pentru a se trezi. Donny este un luptător în fotbal, dar și în afara terenului! Iar în aceste momente demonstrează mai mult că niciodată cît de puternic este. Vă mulțumim pentru că sunteți alături!", a declarat Joey van Iperen citat de Zimbru.md.

Fundașul clubului Zimbru, Donny van Iperen a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost lovit cu umărul în cap de către portarul formației tiraspolene Dinamo-Auto în minutul 11 al meciului dintre Dinamo-Auto și Zimbru, din etapa doua a campionatului Republicii Moldova. A doua zi, clubul a anunțat o ameliorare a stării sale, însă ulterior evoluția a fost una stabilă grea și medicii se luptă acum pentru viața sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?