X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Nicolae Juravschi: Contăm pe medalii la Tokyo

12 mai. 2021,, 18:45   Sport
2208 0

Șeful Comitetului Național Olimpic al țării, Nicolae Juravschi, consideră că la olimpiada din Japonia ar putea să se califice 15-20 de sportivi moldoveni.

"Evident, numărul de sportivi care alcătuiesc echipa olimpică contează, dar calitatea lor nu este mai puțin importantă", - a spus Juravschi într-un interviu pentru Sputnik Moldova. - Cred că echipa noastră în Japonia va fi constituită din 15-16 persoane, maximum – pînă la 20”.

Puteți să mergi cu cinci sportivi și să aduci medalii, ajungînd în clasament maisus decît o echipă formată, să zicem, din cincizeci de sportivi. Permiteți-mi să vă amintesc că, la Jocurile Olimpice de la Rio, mica Moldovă a cîștigat la fel de multe medalii ca Austria sau Portugalia ...”

În prezent, Juravschi îi însoțește la cantonamente pe canotorii moldoveni. El este convins că naționala Moldovei va putea concura pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Ca orice conducător, eu contez evident pe o evoluţie de succes a sportivilor noștri. Jocurile Olimpice pot aduc uneori surprize neașteptate, acest lucru ar trebui de asemenea luat în considerare.


Avem, ca să spunem așa, sportivi „strategici” care și-au dovedit înaltul nivel internațional. Anastasia Nichita - la lupte libere, Andrian Mardare - la aruncarea cu javelină, Serghei și Oleg Tarnovschi - la canotaj, Marin Robu - la haltere. Acești oameni fac parte din elita sportivă mondială și, fără îndoială, sînt capabili să ajungă pe podiumul Jocurilor de la Tokyo ", spune Juravschi.

De altfel, în opinia preşedintelui CNO, multe vor depinde de cît de eficient vor pitea să organizeze autorităţile sportive ale ţării ultima etapă de pregătire a olimpicilor moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?