X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Nicu Namolovan: „Cînd intru pe teren, mă gîndesc la echipa mea”

15 ian. 2021,, 17:31   Sport
20504 0

Nicu Namolovan este golgheterul Diviziei Naționale U-19. Atacantul formației Dacia-Buiucani a înscris 20 de goluri (are și 3 assist-uri) în primele 10 etape și îi devansează, în topul marcatorilor, pe coechipierii săi, Daniel Dosca (12 goluri) și Cristian Balan (9 goluri). Namolovan a „explodat” chiar în primul meci al sezonului, cu Sfîntul Gheorghe-VORAN (scor final 20-0), în care a marcat 7 goluri.

Cînd intru pe teren, nu mă gîndesc la marcarea golurilor, ci mai mult la echipa mea. Simt adrenalina în momentul în care primesc mingea. Am foarte puțin timp pentru a lua o decizie trebuie să mă mișc repede.

Marchez mult, dar nu este vorba de noroc. Este rezultatul muncii zilnice la antrenament. Toți băieții contribuie la golurile mele, eu doar finalizez acțiunile lor.

Nicu Namolovan s-a născut pe 28 ianuarie 2002, la Chișinău. A îndrăgit mingea la 6 ani, cînd a venit la „Clubul de fotbal pentru copii și juniori Voran”, unde primul antrenor i-a fost Ruslan Screlea. La început, fotbalul era o simplă distracție pentru Nicu. Nu s-a gîndit că va ajunge să joace la nivel profesionist. Antrenorul a fost cel care l-a ajutat mult. Nicu și-a încercat forțele pe diferite poziții: mijlocaș central, mijlocaș lateral, fundaș dreapta și, evident, atacant, scrie fmf.md.

Părinții au fost bucuroși să vadă că băiatul lor face progrese. Fratele mai mare al lui Nicu Namolovan, Dan a fost și el fotbalist (a jucat în Divizia A, la Real Succes).


Fratele mereu m-a încurajat. El a crezut în mine pînă la sfîrșit și mă ajută și acum, îmi dă sfaturi. Dan a fost inspirația mea, de la bun început. Cînd avem timp liber jucăm fotbal, dar întotdeauna într-o echipă. Niciodată nu sîntem adversari.

La 13 ani, Nicu Namolovan a plecat la CSCT Dacia-Buiucani. Schimbarea nu a fost ușoară. Nicu a avut nevoie de timp pentru a se acomoda. Dar a fost primit bine în echipă. La antrenamente și la meciuri a fost mereu încurajat de ceilalți băieți.

De atunci, atacantul a reprezentat Dacia-Buiucani la diferite categorii de vîrstă. La prima echipă a debutat în sezonul actual, în meciul cu FC Tighina din șaisprezecimile de finală ale Cupei Moldovei Orange, în care a și marcat un gol (Dacia-Buiucani s-a impus cu 4-0). În total, atacantul a jucat deja 10 meciuri în tricoul clubului. În Divizia Națională a înscris un gol, în partida etapei a XV-a, cu formația Codru Lozova (scor final 1-0).

Nicu Namolovan nu are idoli. Tînărul fotbalist crede că trebuie să faci totul pentru a deveni cel mai bun și nu e necesar să iai exemplu de la cineva. Atacantul clubului Dacia-Buiucani visează să joace la Naționala Moldovei, însă pînă atunci are mult de lucru. Nicu vrea să ajute selecționata U-19 în calificările Campionatului European. În martie, echipa noastră va fi gazda unuia dintre cele 13 mini-turnee preliminare și va evolua în grupa a 8-a cu reprezentativele Franței, Greciei și Azerbaidjanului.

Îmi place la Naționala U-19, unde obțin multă experiență. În acea echipă sîntem ca o familie. Urmează meciuri de foc. Suntem ambițioși, vrem să ne calificăm. Vom lupta pentru a obține rezultate bune. Știu că vom reuși să arătăm un joc bun, pentru că nu ne sperie nici un adversar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?