X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Neymar şi FC Barcelona au ajuns la un acord pentru stingerea litigiilor financiare

27 iul. 2021,, 20:30   Sport
2720 0

FC Barcelona şi fostul său fotbalist Neymar au ajuns la un acord pentru a pune capăt “pe cale amiabilă” litigiilor financiare dintre ei, a anunţat luni clubul spaniol, fără să dezvăluie valoarea tranzacţiei, informează AFP.

Au existat mai multe litigii între club şi jucător în legătură cu prima de prelungire promisă lui Neymar de către Barca înainte de transferul record al atacantului la PSG în 2017 pentru 222 de milioane de euro.

Trei litigii opuneau cele două părţi în faţa tribunalului pentru conflicte de muncă şi un an patrulea în faţa justiţiei civile, a amintit clubul.

Atacantul lui PSG, care a evoluat la Barca între 2013 şi 2017, a dat în judecată clubul pentru a cere plata completă a primei de 64,4 milioane de euro, negociată cu clubul în 2016 în schimbul prelungirii contractului său pînă în 2021.

Clubul i-a plătit lui Neymar o primă tranşă de 20,75 milioane înainte ca el să semneze cu PSG, dar nu i-a mai plătit restul. Ulterior, Barca l-a dat în judecată pe brazilian pentru ca el să restituie prima tranşă, potrivit Agerpres.


În iunie 2020, justiţia spaniolă l-a condamnat pe atacant să restituie 6,79 milioane de euro fostului său club.

Potrivit tribunalului din Barcelona care a judecat acest caz, Neymar, reziliindu-şi contractul înainte ca acesta să expire, “nu avea dreptul să primească suma” pe care o cerea.

Jucătorul a iniţiat altă procedură pentru a cere de la Barca 3 milioane de euro, corespunzînd ultimei sale luni la club înainte de a semna cu PSG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?