Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Naționala Moldovei poate încheia nr. 1 în grupa D1, dacă bate diseară Letonia

22 sep. 2022,, 17:30   Sport
2532 1

Echipa Națională a Moldovei va juca astăzi al cincilea meci din Liga Națiunilor, ediția 2022/23. Adversara noastră este selecționata din Letonia. Partida, care se va disputa pe stadionul Skonto din Riga, va începe la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de postul de televiziune Canal 5, doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Moldova va evolua azi în echipament galben complet, iar jucătorii din Letonia vor fi echipați în tricouri, șorturi și jambiere roșii.

Meciul Letonia - Moldova se va juca cu casa închisă, potrivit ultimului anunţ făcut de Federaţia Letonă de Fotbal. Organizatorii meciului au anunțat că au fost vîndute toate cele 6.746 bilete puse în vînzare! Prețul unui tichet de intrare a fost de 5, 7, 15 și 50 de euro.

Printre spectatori se vor afla 71 de reprezentanți ai Asociaţiilor Raionale de Fotbal din Moldova, care participă la un seminar internațional în orașul leton Jurmala.

Oaspete de onoare al jocului va fi președintele UEFA, Aleksander Ceferin, care se află într-o deplasare de serviciu în Letonia.


Portughezul Antonio Manuel Carvalho Nobre (33 ani) va arbitra meciul Letonia – Moldova. El va fi ajutat de către asistenţii Pedro Ricardo Ferreira Ribeiro și Pedro Nuno De Sa Martins, iar Bruno Jose Ribeiro Pires Costa va fi arbitrul de rezervă. Arbitrul asistent video (VAR) va fi Hugo Felipe Ferreira C. Moreira Miguel, iar asistentul arbitrului asistent video (VAR) – Miguel Bertolo Noguiera (toți, Portugalia). Observator de arbitri UEFA a fost delegat Costas Kapitanis din Cipru, iar delegat UEFA – Ariel Scheiman din Israel.

Naționala noastră păstrează șanse să termine pe primul loc în grupa D1, dar pentru asta este obligată să bată Letonia!

În grupa D1 a Ligii Națiunilor s-au jucat 8 meciuri: Letonia - Andorra 3-0, Liechtenstein - Moldova 0-2, Letonia – Liechtenstein 1-0, Andorra – Moldova 0-0, Moldova – Letonia 2-4, Andorra – Liechtenstein 2-1, Moldova - Andorra 2-1, Liechtenstein - Letonia 0-2

Clasamentul la zi


În celălalt meci din grupă, Liechtenstein va întîlni Andorra, de la ora 21:45.

Jocul cu Letonia va fi cu numărul 268 pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 50 de victorii, 61 egalități și 156 de înfrîngeri. Golaveraj: 208-451.

Naționala Moldovei a învins Andorra cu 2-1 în meciul trecut și a bifat cel de-al 50-lea succes din istoria sa de 32 de ani!

Atacantul Ion Nicolaescu a înscris în poarta Andorrei al 8-lea gol pentru tricolori. El împarte acum locurile 3-6, cu regretatul Iurie Miterev, Sergiu Dadu și Igor Bugaev, în topul golgheterilor din toate timpurile al selecționatei noastre. Conduce în acest clasament actualul selecționer Serghei Cleșcenco, cu 11 reușite.

Mihail Caimacov a marcat în meciul trecut, cu Andorra (2-1), primul său gol pentru tricolori.

În etapa trecută, fundașii Artur Craciun și Ioan-Călin Revenco au bifat partidele cu numărul 10 în tricoul Naționalei Moldovei.

Apărătorul Igor Armaș poate juca astăzi partida cu numărul 80 în tricoul Naționalei Moldovei, iar Ion Nicolaescu – 30!

Portarul Victor Straistari poate debuta azi pentru tricolori.

Selecționerul Serghei Cleșcenco poate apela la serviciile mijlocașului Victor Stînă, care a fost suspendat în meciurile trecute cu Letonia și Andorra, din cauza cartonașului roșu primit în partida din Andorra.

În același timp, mijlocașul gazdelor Arturs Zjuzins este suspendat, pentru cumul de cartonașe galbene.

Cele două naționale s-au întîlnit de 4 ori. Moldova a cîștigat 1 meci, iar Letonia – 3. Golaverajul este favorabil adversarilor noștri, 10-7.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?